Haberler

Dursun Özbek Basketbolda Bu Ülkeye Gelmiş En Büyük Kupayı Getirdik - 2

Dursun ÖZBEK Basketbolda bu ülkeye gelmiş en büyük kupayı getirdik

Kadir ÇETİNÇALI, İSTANBUL-DHA

Galatasaray'ın Mayıs ayı olağan Divan Toplantısı yapıldı.

Divan'da söz alan üyelerin, yönetim tarafından Divan'a getirilen Basketbol Eurocup Kupası'nı görmezden gelmesi ve yönetimi tebrik etmemesi başkan Dursun Özbek'i sinirlendirdi. Söz alan Dursun Özbek sinirli bir şekilde kendisinden beklenmeyen bir hararetle yaptığı konuşmada; Bu kupa basketbolda Türkiye'ye gelmiş en büyük kupadır çıkışını yaptı.

Başkan Özbek şöyle konuştu Sayın Candemir Berkman basketbol şubesi şampiyon oldu onları da tebrik etmek lazım. Bu kupa küçümsenmeyecek bir kupa. Çok başarılı coachumuz ve öğrencilerinin büyük emekleri ile kazanıldı. Türkiye'ye gelmiş en büyük basketbol kupası. Bu kupada emeği geçenler için kuvvetli bir alkış istiyorum. Şu ana kadar hiçbir konuşmacı bu kupaya değinmedi.

Divanın etkin isimlerinden Hayrettin Kozak'ın Arena'ya yapılacak salon projesinden vazgeçilmesi ve Marmaray'dan dolayı Abdi İpekçi'de devam edilmesini önermesi üzerine, Başkan Dursun Özbek şu açıklamayı yaptı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile yaptığım görüşmede daha önce Arena'nın yanındaki arazide bir proje vardı. Bunu geliştirdik. Projeyi şöyle geliştirdik. Aramızda 20'ye yakın dava var. En önemlisi çatı. Çatı davası senelerdir sürüncemede kalmış. Çatı davası çok önemli üst kullanım hakkımıza engel koymuş. Genel Müdür ile yaptığımız görüşmede GSGM'nin arazisi üstüne salon yapacağız ve arazinin değeri büyüyecek. Çatı kapanması meselesi yüzünden ihtilaf da sona erecek. Onlardan katkı vermelerini istedim ve bu konuda mutabakata varıldı. Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımızın da takdirini kazandı. Hatta salonun 12 binden 15 bine çıkarılmasını önerdi. Ulaşım açısından kolaylık da olacak. Basketbol maçından sonra futbol maçına geçmeyi yapabiliriz. Galatasaray stadın yanındaki alana salonun yapılması için bütün proje hazırlıkları bitti. Sözlü onayı aldık. Sarıyer Belediyesi ile de anlaşmaya vardık. Bu salon sadece basketbol ve Voleybol maçları olmayacak. Kot farkından dolayı ticari gelir alanı oluşturacak yerler yapacağız.

BORÇ 1 MİLYAR 494 MİLYON

Divan Toplantısında mali işlerden sorumlu yönetici İsmail Sarıkaya'nın yaptığı son 3 aylık mali tablo sunumunda da Sarı Kırmızılı kulübün borcu 1 milyar 494 milyon TL (527 milyon dolar) olarak açıklandı. Borun son 3 ayda 9 milyon dolar arttığı da bildirildi.

Mali Tablo ile ilgili yapılan eleştirilerde Hayrettin Kozak yaptığı konuşmada kulübün gelir ve giderlerinin geçen yıla göre kıyaslanınca, gelirlerin geçen yıla göre 12 milyon TL azaldığını giderin arttığına dikkati çekti.

Sonra söz alan üyeler ise özetle şu eleştirilerde bulundu

İBRAHİM KÖKNAR

Bir devlet iki ekonomik çeyrekte zarar ederse batar. 40 çeyrektir zarar gösteriyoruz ve hala ayaktayız. Yönetim iyi niyetle gayret gösteriyor. Son çeyrekte yine zarar, yani düzelemiyoruz. Bu borç belki gelecek 10 yılda düzelebilir. Birden borç kapanamaz. Önceliğimiz bütçe olsun. Sponsor ara dönemde bulunmaz başında bulunulur.

CANDEMİR BERKMAN

Tarihimizde ilk defa bir senede 3 antrenör değiştiriyoruz. 60 yıldır Galatasaray'ın içindeyim. Bizim fikirlerimizi ve önerilerimizi dinlemediler. Bu Galatasaray defansif açıdan bir felaket.

TURGAY BOLAYIR

Podolski negatif motivasyonla oynuyor. Her an olay çıkaracak gibi. İkinci Melo gibi olacak. Sabri kendinden 30 cm büyük adama dayılanıyor. Galatasaraylı futbolculara yakışmaz bu hareketler.

TANER AŞKIN Galatasaray'ın en büyük sorunu Mektepli-Alaylı çekişmesidir. Bu konuyu bu duruma getirenlerin Allah belasını versin !..

Ortalıkta ne Dumankaya var ne para var, ne de kimse var. Böyle sponsorluk anlaşması olmaz. Marka değeri böyle küçültülmez.

Galatasaray'ın en büyük sorunu bugün olmadığını iddia ettiğiniz, konuşmaya korktuğunuz Mektepli-Alaylı çekişmesidir. Bugün bu konuyu bu duruma getirenlerin Allah belasını versin. Sportif A.Ş.'de kar etmek zorundasınız. 31 Mayıs'ta muhakkak kar etmek zorundasınız. Hangi tedbiri aldınız Bunu bilmek, duymak istiyorum. Galatasaray'ın sıkıntısının 8 ayda çözülmeyeceğini bile bile yönetime gelenler var. Galatasaray'ın köklü çözümlere ihtiyacı var. Eğer bir nakit akış programınız yoksa ciddi sıkıntı var demektir. Riva'yı satsan borçları karşılayamaz. Florya'yı satsan satamazsın çünkü arazinin büyük bir bölümü bizim değil ve ihtilaflı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Galatasaray Abdi İpekçi Marmaray Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title