Haberler

Durmuş Düzgün: "Tunçbilek Kütahya'nın Son Kalesidir"

Maden-İş Sendikası Mali Genel Sekreteri Durmuş Düzgün, özelleştirmeler konusunda açıklamalarda bulunarak Tunçbilek’in satılmaması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi.

Maden-İş Sendikası Mali Genel Sekreteri Durmuş Düzgün, özelleştirmeler konusunda açıklamalarda bulunarak Tunçbilek'in satılmaması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi. Düzgün, Tunçbilek'i Kütahya'nın son kalesi olarak nitelendirdi.

Maden-İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi Başkanı Yusuf Yaman'ı ziyaret ederek çalışmalarında başarılar dileyen Mali Genel Sekreter Durmuş Düzgün, Yatağan örneğini vererek kar eden devlet yatırımlarının özelleştirilmesine karşı olduklarını belirtti. Düzgün, "Yatağan'da tüm halk bir araya gelerek ekmek teknelerinin satılmasına karşı çıktı. Sonuçta alacaklara benziyor. Maalesef Kütahya'da bunu başaramadık. Kamuoyu özelleştirmelere karşı işçilerin direnişine katkı sağlamadı. 2 Milyar dolar gibi komik bir rakama satılan Seyitömer'in 2 yıl gibi kısa sürede kendisini amorti edeceği söyleniyor. Bir çok ekonomist bu yönde beyanat veriyor. Bunun son olması en büyük arzumuzdur. Kütahya'da iktidar yüzde 77 oy almış ve her şeye de Kütahya'dan başlamış. Şeker, Azot, Eti Gümüş, Kümaş ve son olarak da Seyitömer satılmış. Artık verecek bir şeyimiz kalmadı. Tunçbilek sadece Tavşanlı'nın değil Kütahya'nın son kalesidir. Buraları sattırmamak için siyasilerimizin de bizimle aynı görüşü paylaşması gerekiyor. Onlarında bizimle birlikte olduklarına inanıyorum" dedi.

Özelleştirilen " Derin Kuyular " projesine de değinen Durmuş Düzgün, 30 yıldır bu projenin devlet eliyle yapılması için çaba gösterdiklerini, ancak gelinen noktada kendilerinin de pes ederek özel de olsa 3 bin kişinin çalışacağı bu konu hakkında siyasi iradeye destek verdiklerini kaydetti. Düzgün, "Sendika olarak çok direndik. Gördük ki devlet eliyle olmayacak. Atıl kalacağına "Derin Kuyu Projesi"nin etkin bir firmaya verilmesi sonucu 3 bin kişi ekmek evine ekmek götürecek. Bu durum bizi de memnun etmektedir " diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Batı Anadolu Tunçbilek Yatağan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title