Haberler

Durer Madde Bağımlısı Gençlerle Bir Araya Geldi

Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şube Genel Sekreteri Serdar Durer, kentteki madde bağımlısı gençlerle bir araya geldi.

Yeşilay Cemiyeti Bitlis Şube Genel Sekreteri Serdar Durer, kentteki madde bağımlısı gençlerle bir araya geldi.

Durer, yaptığı açıklamada, eroin, esrar, tiner, bonzai ve çeşitli uyuşturucu sentetik hapların ciddi bir şekilde piyasada olduğunu belirtti.

Gençlerin bu batakta ciddi sıkıntıyla cebelleştiklerini gördüğünü anımsatan Durer, şunları kaydetti:

"Göz göre göre bu kardeşlerimizin elinden tutup çekmiyor isek kendimizi dindar, müslüman yada insan olarak addetmemeliyiz. Bu süreçte herkese çok ciddi görevler düşmektedir. Hutbelerde özelikle anne, baba hakkı sürekli işlenmektedir. Oysa dinimizde evlat hakkı da önemli bir yere sahiptir. Evlat hakkı konusuna özelikle Cuma hutbelerinde yer verilmelidir. Ailesinin ve çevresinin sevgisinden, ilgisinden mahrum kalmış, işsizlik gibi ciddi problemler yaşayan genç kardeşlerimizin içine düştükleri bu illetten kurtarılmaları için topyekun seferber olmalıyız."

Cemiyet olarak Yeşilay haftasında, madde bağımlılarıyla yeniden bir araya geleceklerini dile getiren Durer, "Madde bağımlılarının ailelerini ziyaret etmek, madde bağımlıları ile sportif faaliyetler başlatmak, ilimizde yaşayan tüm toplumsal katmanlardan insanlarla bir araya gelip madde bağımlılarına sahip çıkılması gerektiği üzerine bilgilendirmek gibi birçok faaliyetimiz olacaktır. Ayrıca, cemiyet olarak merkezi hükumete hazırlayacağımız raporda madde bağımlılarıyla ilgili yapılması gerekenler, bağımlı sayısının artmaması için alınması gereken önlemleri de paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Serdar Durer Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title