Haberler

Durer'in Katıldığı İslamofobi Çalıştayı Sona Erdi

Güncelleme:

Beşminare Akademi Başkanı Durer'in katıldığı İslaomofobi çalıştayı sona erdi.

Dernek Başkanımız Araştırmacı-Yazar Serdar Durer'in de davet edildiği Orta Doğunun ve Avrupa'nın en genç yazarlarının ve gazetecilerinin katıldığı İslamofobi çalıştayı sona erdi.

Maltepe Üniversitesinin ev sahipliğinde yapılan çalıştay'a dünyaca ünlü yazarlar ve gazeteciler katıldı. Mohamed Madi, Sunny Hundal, Wajahat Ali, Riazat Butt, Remona Aly, Daniel Trilling, Myriam Francois Cerrah, Leon Moosavi, Nabila Ramdani, Abdool Karim Vakil, Jerome Taylor gibi dünyaca ünlü gazetecilerin ve yazarların buluştuğu çalıştayda İslamofobi tartışıldı. Ülkemizden de Ali Bulaç, Melih Altınok, Nuh Albayrak, Levent Baştürk katılan isimler arasındaydılar. Avrupadaki temsilcilerimizden Bülent Keneş, Ömer Taşpınar, Saadet Oruç'ta çalıştaydaki yerlerini aldılar.

Çalıştayda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç şunları ifade etti; İslam, barış dinidir, İslamofobi, ancak küresel bir bakış açısıyla çözülebilecek bir sorundur. Bugün burada, İslamofobi üzerinden İslam'a atfedilen ithamları reddederken, barışı destekleyen gerçek İslam'ı anlatacağız. İslam'ın ve kendi inancının barışı destekleyen niteliklerini anlatarak, daha barışçıl bir dünya yaratmayı amaçlıyoruz. Dedi.

Çalıştaya katılan Dernek Başkanımız Araştırmacı-Yazar Serdar Durer şunları ifade etti; Avrupa ve Dünya basınını takip ederken, oralardaki toplumsal ve siyasal gelişmeleri izlerken, zaman zaman karışımıza çıkan islamofobik haberler bu ülkede yaşayan bireyler olarak maalesef canımızı sıkıyor. Bugün Avrupa'da ve Dünya'nın değişik birçok bölgesinde müslüman sayısının giderek artması bazı yerlerde birinci din haline gelmesi, bazı araştırmalara görede başta Fransa olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesinde İslam dini 25-30 yıl içerisinde birinci din olacağı yönündeki tespitler korku yaratıyor. Batıdaki İslam dinine karşı bu yanlış algı nasıl düzeltilebilir daha çok bunun üzerine kafa yorduğumuz program çok verimli geçti. Çok kültürlülüğe karşı olan bazı batı ülkelerinin bu konuda acilen bu çağ dışı zihniyetten kendilerini arındırmaları gerekiyor.

Durer sözlerine devamla; Tüm değerlendirmelerin ışığında son olarak şunu söylemek isterim; İslam'a atfedilen ithamları reddediyoruz. İslam korkulacak bir din değildir. İslamiyetin gerçek manasıyla yaşandığı yerlerde barış vardır, huzur vardır, insanlık vardır. İslamiyet'e ve Müslümanalara karşı bir takım tutumlar, cahilik ve bağnazlıktan öte bir şey değildir. Bazı batı ülkeleri bu kötü görüntüden kendilerini acilen kurtarmalıdırlar.

İstanbul'da bizi üç gün ağırlayan; Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'a ve Gençlik, Spor Bakanlığının değerli üst düzey yöneticilerine ve çalışanlarına, Maltepe Üniversitesinin Muhterem Rektörü Kemal Köymen'e ve Maltepe Üniversitesinin değerli çalışanlarına, Medya Derneği Başkanı Salih Memecan'a bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum. Şeklinde konuştu.

Çalıştaydan sonra EMITT fuarına giden Durer, Fuar'da Bitlis standını ziyaret etti. Daha sonra da çeşitli sivil toplum örgütlerine ziyarette bulunan Durer istanbuldan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Serdar Durer Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title