Haberler

Durasıllı'da Toplu Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Salihli ilçesine bağlı Durasıllı Beldesi'nde gerçekleştirilen törenle Zübeyde Hanım Anaokulu ve 7 bin 500 metrelik içme suyu isale hattının açılışı gerçekleştirilirken, Durasıllı Belediyesi Anadolu Lisesi'nin de sembolik olarak temeli atıldı.

Salihli ilçesine bağlı Durasıllı Beldesi'nde gerçekleştirilen törenle Zübeyde Hanım Anaokulu ve 7 bin 500 metrelik içme suyu isale hattının açılışı gerçekleştirilirken, Durasıllı Belediyesi Anadolu Lisesi'nin de sembolik olarak temeli atıldı.

Durasıllı Belediyesi Anadolu Lisesi inşaatında gerçekleştirilen törene AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Durasıllı Belediye Başkanı Mehmet Uygun, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplu açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Uygun, "Milletvekillerimizin büyük desteği ile, kamu yatırımları Durasıllı'da hayat buluyor, Durasıllı yatırımlarla şekil alıyor ve can buluyor. Kapalı Cezaevi yapılması ile ilgili projeler tamamlandı. Kapalı Cezaevi önümüzdeki yıl içerisinde Durasıllı'da hayata geçecek. Hemen yanı başımızda Organize Sanayi Bölgesi'nin olması, yine diğer yanımızda Fakültenin yükselmesi bu bölgeyi önemli kılıyor. Tüm bu yerlere içme suyunu Durasıllı olarak biz veriyoruz. Önünü gören ve gelecekte ne gibi sıkıntıların olabileceğini sezen, çözümleri projelendiren bir anlayışa sahibiz. Hükümetimizin olağanüstü destekleri ile yine Durasıllı'ya arıtma tesisi kazandırdık ve şu anda çalışmaktadır. İnşallah oranın açılışını da Mayıs ayında hep birlikte yapacağız. Böylesine dev projelerle Durasıllı'yı geliştiriyoruz" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Milletvekili Yurttaş ise, şunları söyledi: "Salihli artık Büyükşehirin gözde bir ilçesi olacaktır. Durasıllı'da Salihli'nin bir beldesi değil, Salihli'nin bir köşesi olacak. Bundan sonra Durasıllı'daki hizmetlerimiz artarak devam edecek. Biz Durasıllı'yı önemsiyoruz. Bunun için Durasıllı'nın hemen yanında bir Fakülte yapımına başladık. Dün Yüksek Öğretim Kurumu yönetimi ile bir takım görüşmeler yaptık. Buraya inşallah İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi'ni kazandırıyoruz. Meslek Yüksek Okulu'nun hemen batısında da Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılan 250'si kız, 250'si erkek olmak üzere 500 kişilik yurdu da bitmek üzere. Orada da önümüzdeki öğretim yılı itibariyle öğrencilerimiz kalmaya başlayacaklar. Ayrıca Salihli'de şehir içinde kalmış olan Kapalı Cezaevi'ni bundan sonra mahalle olacak olan Durasıllı'nın sınırları içerisinde yapımı için önümüzdeki yıl ihalesini gerçekleştireceğiz. İşte Ak belediyecilik örneğini burada, Durasıllı'da çok güzel bir şekilde görüyoruz. Tertemiz sokakları, taş döşenmiş yolları, TOKİ binaları ve belediyenin çalışmalarını görüyoruz. Belediyecilik adına ne gerekiyorsa bunları birer birer tamamlayan ama belediyeciliğin yanında eğitime de katkı veren bir

Durasıllı örneği karşımızda. Ben Belediye Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından, zemin katı tamamlanan Durasıllı Belediyesi Anadolu Lisesi inşaatı gezilerek sembolik temel atma töreni ve 7 bin 500 metrelik içme suyu isale hattının açılışı

gerçekleştirildi. Daha sonra da, 5 derslikli Zübeyde Hanım Anaokulu'nun açılışı yapıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyde Hanım Durasıllı Ak Parti Salihli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title