Haberler

Duraklara Estetik Dokunuş

Keçiören Belediyesi, Keçiören’in daha estetik, daha modern ve daha güzel görünmesi için kent estetiği ağırlıklı çalışmalarını sürdürüyor.

Keçiören Belediyesi, Keçiören'in daha estetik, daha modern ve daha güzel görünmesi için kent estetiği ağırlıklı çalışmalarını sürdürüyor.

Keçiören Belediyesi'nin şehrin kimliğini daha güzelleştirme ve şehirde yaşayanların hayatlarını daha da kolaylaştırma merkezli çalışmalarından biri de taksi duraklarının yenilenmesi. Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü taksici esnafıyla görüşerek planladığı yenileme çalışmaları sonrasında Kalaba ve Sancaktepe Taksi Duraklarının yapım çalışmasını tamamladı. Bağkur ve Tepebaşı Taksi duraklarının yapım çalışmasında da sona gelen belediye, Atapark ve Kasalar Taksi Durağının da inşaatına başlayacak.

Daha kullanışlı, işlevsel ve ihtiyaca uygun inşa edilen taksi duraklarının içerisinde oturma, dinlenme alanı, mutfak ve WC gibi bölümler bulunuyor. Ortalama 24 m² olan taksi duraklarından Atapark Taksi Durağı, yakınında bulunan Filistin Parkı'nın içindeki Kubbet-üs-Sahra minyatüründen esinlenerek, Kubbet-üs-Sahra mimarisinde tasarlandı.

Kasalar Taksi Durağı ise Selçuklu mimarisinde planlanırken diğerleri fonksiyonel ve estetik tip proje olarak planlandı.

Plastik -ahşap karışımı poliüretan dolgulu; ısı, ses ve su yalıtımlı, dayanıklı kompozit malzemeden yapılan taksi durakları, Keçiören'in güzelliğine güzellik katacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title