Haberler

Duraklama Döneminde Saltanat!

Güncelleme:

Şanlıurfaspor'da 450 üyeden 250'sinin silindiği ve yerine yönetime yakın 650 yeni üyenin kayıt ettirildiği iddia edildi.

Şanlıurfaspor Kulübü Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda ilginç iddialar gündeme geldi. Şaibe altında yapılan kongrede, iddialara göre son iki ay içerisinde 450 üyeden 200'ü 'aidatlarını ödemedikleri' gerekçesiyle üyelikleri silinip oy kullanamamaları sağlandı. Aidat ödemeyen bazı üyelere ise dokunulmadı. Bu zaman zarfında 650'ye yakın yeni isim kaydı ile Şanlıurfaspor üye sayısı 850'ye yükseltildi. Yönetim kurulunun kendi yakın çevresini üye olarak yazdırdığı iddia edilen Şanlıurfaspor'da son olarak yüzde 10 barajı getirildi. Buna göre bir sonraki seçimlerde üye sayısı mevcut üye sayısının yüzde 10'undan fazla arttırılamayacak. Daha önce liste hazırlayacakları açıklanan adayların başvuru yapmadığı kongreye, tek liste ile gidilerek İş Adamı Fethi Şimşek yeniden seçildi.

Üç yılda bir yapılan genel kurul toplantısı, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fethi Şimşek, üyeler ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı. Şehitlik Çamlık Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve 671 delegenin katıldığı kongre, Şanlıurfaspor'un Asbaşkanı Nabi Kırmızı'nın kulübün bütçesine ilişkin bilgi vermesiyle başladı.

KULÜBÜN 10 MİLYON TL BORCU VAR

Kürsüye gelerek bir konuşma yapan Kulüp Asbaşkanı Kırmızı, kulübün 10 milyon lira borcu olduğunu söyledi. Bu meblağın 4 milyon liralık kısmının yönetim kurulu tarafından verilen tutar olduğunu söyleyen Kırmızı, "Yeri gelirse yönetim bu parayı hibe edecek özveriye sahiptir" dedi.
Kırmızı, "Borcumuz 10 milyon civarında. Sezon içerisinde bugüne kadar 20 milyon lira gelirimiz, 30 milyon lira da giderimiz vardır. Yaklaşık 10 milyon lira civarında bir bütçe açığımız var. Ancak bu borcun yaklaşık 4 milyonu yönetimin verdiği paralar. Bu paralar en azından bizi tehdit etmiyor. İhtiyaç duyulsa bu meblağ da hibe de edilebilir. Tüm bunlara rağmen Şanlıurfaspor yönetimi istediği futbolcuyu ve teknik direktörü transfer etme gücüne sahip olduğunu göstermiştir" dedi.

ŞİMŞEK TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ

Konuşmaların ardından açık usul oylamayla devam eden kongrede delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alan mevcut başkan Fethi Şimşek, yeniden seçildi.

Şimşek, seçimin ardından yaptığı konuşmada, büyük bir katılımın yaşandığı kongrede kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Şanlıurfaspor yönetiminde artık herkesin bulunmak istediğini ve bunun da çok iyi bir gelişme olduğunu dile getiren Şimşek, başarıyı yakalamak için tüm kentin birlik içerisinde olması gerektiğini söyledi. Eleştiri ve rekabetin başarıyı getireceğine inandığını aktaran Şimşek, geçmiş dönemlerde kulüpte alt yapıya önem verilmediğini ve bunu yeni dönemde çözmek istediklerini kaydetti.

'ALTYAPI OLMAZSA OLMAZIMIZ ARASINDA'

Alt yapı konusunda yeni projeler geliştireceklerini savunan Şimşek, şöyle devam etti:
"Bizler inşallah Şanlıurfa ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden seçeceğimiz küçük yaşlardaki futbolcu kardeşlerimizi takımın alt yapısına katmaya çalışacağız. Şanlıurfaspor'u şampiyon yapmakla yetinmeyeceğiz. Bunun yanında alt yapıyı çalışır hale getirmek ve kalıcı gelir konusunda çalışacağız. Sportif başarının yanında bu iki konu daha önemli diye düşünüyorum. Fabrikası olmayan bir tüccar iflas eder, bizim en büyük sorunumuz alttan futbolcu yetiştirmemizdir. Başarı için kalıcı gelir ve alt yapı konusu çok önemli ve yönetim olarak bu iki konuyu mutlaka çözmek istiyoruz."

Yeni listede, geçmiş yönetimden birçok kişinin görev alacağı öğrenildi.

250 DELEGE SİLİNDİ, 650 YENİ DELEGE YAZILDI

Şanlıurfaspor kongresinin yapıldığı gün sosyal medya üzerinden, kulüp yönetimine tepkiler yağdı. Üyelikleri silinen isimlerin eleştirdiği Urfaspor'da yönetim gerekçe olarak 'Yıllık aidatların ödenmediğini' gösterdi. Seçim öncesi cep telefonlarına SMS yolu ile yıllık aidatları konusunda uyarılan üyelerin çoğunluğunun bu uyarıyı dikkate almadığı ifade edildi.

Üye sayısı 200'e kadar düşen Urfaspor'da bu kez yine aynı dönem içerisinde yönetim kurulunun kendine yakın isimleri listeye yazarak üye sayısının 850'ye kadar çıkardığı iddia edildi. Bununla da yeterli kalmayan yönetim, genel kurulda yüzde 10 barajının hayata geçmesini sağladı. Buna göre bir sonraki seçimlerde üye sayısı mevcut üye sayısının yüzde 10'undan fazla arttırılamayacak.

TATLISES YÖNETİMDE YER ALMADI

Seçimde dikkat çeken ayrıntılardan biri de Urfalı Türkücü İbrahim Tatlıses'in listede yer almaması oldu. Bir önceki dönem ismi Fethi Şimşek'in listesinde yer alan Tatlıses bu dönem yönetime alınmadı. Bununla birlikte üyelikleri iptal edilen birçok isim arasında Urfalı köşe yazarı Hayri Ülgen ve Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli de yer aldı. Ülgen'in üyelikten silinmesi ulusal platformlarda makalelere konu olurken, her iki isim için de bazı Şanlıurfaspor taraftarları bildiri yayınlayarak tepki gösterdi.

FETHİ ŞİMŞEK'İN KAZANAN LİSTESİNDE ŞU İSİMLER YER ALDI:

Halil Bağıban
Aslan Akyürek
Hıdır Faruk Tepret
Uğur Büyükhatipoğlu
Nabi Kırmızı
Maruf Güneş
Mehmet Çavuş
Ömer Eyyüpoğlu
Feridun Geçgel
Şükrü Yüksel
Ömer Faruk Bahçivan
Ömer Saçaklı
Mehmet Kaya
Vedat Bucak
Aziz Çayırcıoğlu
Ömer Göçebeler
Süleyman Aksu
Mahmut Saatçi
Mustafa Bozyiğit
Nihat Kırmızı
Ali veziroğlu
Halil Kızılelma
Mithat Arhan
Kemal Süt

Denetleme Kurulu
Mehmet Tuncay
Mehmet Erol
Salih Alptekin
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Fevzi Demirkol Şanlıurfaspor Nabi Kırmızı Fethi Şimşek Yerel Haberler

title