Haberler

Durak: "Chp'den Adaylığımı CIA ve Gülen Cemaati Engelledi"

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, kısa süre önce piyasaya çıkan "Söyleyeceklerim Var" adlı kitabında, 2009 yılında CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA ve Gülen Cemaati’nin engellediğini öne sürdü.

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aytaç Durak, kısa süre önce piyasaya çıkan "Söyleyeceklerim Var" adlı kitabında, 2009 yılında CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını Amerikan İstihbarat Teşkilatı CIA ve Gülen Cemaati'nin engellediğini öne sürdü.

Durak, hayatı ve devlet kademelerinde yaşadıklarından çarpıcı kesitler sunduğu kitabının 167'inci sayfasında ABD Büyükelçisi ve Adana Konsolosu ile yaşadığı ilginç bir anektot ve buna bağlı gelişmelere yer verdi.

Zamanın Amerika Büyükelçisi James Franklin Jeffrey'in kendisini ABD konsolosu ile ziyareti sırasında yaşadıkları gergin bir diyaloğa yer veren Durak, konsolosu büyükelçiye şikayet ettiğini söyledi. Durak, "Sayın konsolosumuz beni bir ziyaretinde, 'Cami yapıyorsunuz, Cemevi de yapıyor musunuz diye sormuştu. Ben de 'Ne karışıyorsunuz bizim dini işlerimize? Adana'da Alevilik-Sünnilik ayrımı da yok, Kürtçülük-Türkçülük de. Kaldı ki camilerde olduğu gibi kendileri yaptırmak kaydıyla cemevlerine de yer veriyoruz' demiştim ve aramızda biraz gerginlik olunca da kendimi tutamayıp ABD'yi kastederek 'Siz Güneydoğu'da Kürtçülük hareketini de icat etmek için çaba sarf ettiniz. Çekiç güç neydi?' dediğimi büyükelçiye aktardım" dedi.

Bu ziyaretten kısa süre sonra Adana Konsolosunun tayininin çıktığını, kendisinin de ABD'den çizik yiyerek "Yaramaz" sıfatını aldığını savunan Durak, "Nitekim, yıllar sonra Fetullah Gülen cemaatini CIA uyarmış olmalı ki, beni partisinden aday yapmak isteyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu bir Amerika ziyaretinden sonra değişiyordu" ifadelerine yer verdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Cumhuriyet Halk Partisi Aytaç Durak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title