Haberler

Dünyaya Şekil Veren Türk Kadınları Anısına

Güncelleme:

İlk kadın girişimcilerimizden Güllü Hanım'ın torunundan NİSVAN'a destek.

Bir buçuk asır önce Güllü Hanım'ın çabaları ve emeğiyle Gaziantep'te tanınıp, sevilen ve bugün dünyaya baklava yediren Baklavacı Güllüoğlu, Türkiye ve dünyaya ilham kaynağı olan Türk kadınlarının anlatıldığı belgesel filmi projesi NİSVAN'a destek oldu. 27 Aralık 2012'de İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen belgesel galasına Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü de katıldı. Gecede, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, desteklerinden dolayı Güllüoğlu yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.

Bundan yaklaşık bir buçuk asır önce eşinin Hicaz'da öğrendiği zanaatı hayat arkadaşının vefatından sonra sahiplenen bir kadının hikâyesi bu... Öyle ki bin bir emekle benimsediği bu mesleği önce çocuklarına sonra da diğer kuşaklara aktaran bu kadın, yalnızca Türkiye'ye değil dünyaya baklavayı sevdirdi. Kökleri 1871 yılına kadar uzanan Baklavacı Güllüoğlu'nun ilk temelleri o dönemin zorlu koşullarında cesurca ticarete atılarak baklavacılık zanaatını sırtlayan Güllü Hanım'ın çabaları ile atıldı ve bugün dünyanın tanıdığı bir marka ortaya çıktı.

Gaziantep'ten dünyaya uzanan bu yolculukta Baklavacı Güllüoğlu hala Güllü Hanım'ın özel baklava tarifleri ve lezzetleriyle müşterilerini karşılıyor. Güllüoğlu'nun hünerli ustalarının elinden çıkan baklavalarda imzası bulunan Güllü Hanım, Türkiye'deki başarılı ve girişimci kadınlardan biri. Onun gibi cesaretli diğer yüz hemcinsi ise şimdi Baklavacı Güllüoğlu'nun da desteğiyle aynı belgeselde buluştu.

Türkiye'de farklı mesleklerin ilk ve öncü kadınlarının başarı öykülerini anlatan NİSVAN Projesi'nin tanıtım gecesi 27 Aralık 2012 günü İstanbul Kongre Merkezi'nde yapıldı. Lansmanı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ve eski Türkçe'de "Kadınlar" anlamına gelen NİSVAN projesi kapsamında 17 bölümlük belgesel film hazırlandı. Türkiye'nin geçmiş ve gelecekteki önemli kadın rol modellerinin başarı hikâyelerinin anlatıldığı sosyal sorumluluk projesine pek çok kadın derneği, yöneticiler, idareciler, tarihçiler ve siyasiler de söyleşilerle destek verdi.

800'ün üzerinde oyuncu ve 1,5 yıllık çekim süreci ile ülkemizde kadınlar adına hazırlanmış en kaliteli belgesel olarak tanımlanan ve TRT ekranlarında gösterime girecek NİSVAN belgeselinde, aralarında Türkiye'nin ilk kadın sinema oyuncusu Bedia Muvahhid, ilk kadın yönetmen Cahide Sonku, ilk kadın avukat Süreyya Ağaoğlu ve Türkiye'nin ilk ehliyetli kadını ve otomobil yarışları şampiyonu Samiye Morkaya gibi 100 kahramanın başarı öykülerine yer veriyor. Ülkemizin önde gelen kadınlarını anlatan NİSVAN projesindeki profilleri ise Hülya Koçyiğit, Hale Soygazi ve Duygu Yetiş gibi ünlü isimler canlandırdı.

"Güllüoğlu markasının gücü bir kadından geliyor…"

Pozitif ayrımcılıktan uzak, eğitimli, azimli ve idealist kadınları anlatan NİSVAN projesine destek veren Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü de tanıtım gecesinin konuklarından biri oldu. Projeye katkılarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Güllüoğlu yöneticilerine teşekkür plaketi verdi.

NİSVAN projesini ve ünlü sanatçı Zerrin Özer'in şarkılarıyla renklenen gala gecesini değerlendiren Nejat Güllü, "Bir buçuk asrı aşmış Güllüoğlu olarak ne mutlu ki bizim markamız da bir kadının emeği, yaratıcılığı ve cesareti üzerine kurulu. Ailemizin büyük büyük dedesi Hacı Mehmet Çelebi'nin eşi Güllü Hanım'ın oğullarına ve bize yapmayı öğrettiği baklava tarifleri bugün hala aynı lezzet ve emekle üretilip tüketicilere ulaşıyorsa, bu yaptığı işe inanan Güllü Hanım sayesindedir. Güllü Hanım'ın torunları olan bizler ise onun başlattığı bu geleneği yaşatıyor, zanaatına hayat veriyor ve yaktığı meşaleyi gururla taşıyoruz" dedi.

Projeye destek vermekten duydukları mutluluğu dile getiren Nejat Güllü, "NİSVAN Türkiye'deki kadın gücünün anlatıldığı en değerli çalışmalardan biri. Yıllarca hatırlanacak bu anlamlı çalışmada biz de ufak da olsa yer almaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Umut ederim ki belgesele konu olan hepsi birbirinden değerli ve azimli kadınlarımızın başarı hikâyeleri gelecek nesillere de ilham ve cesaret verecektir" dedi.

Dünyanın farklı kültürlerini geleneksel Türk tatlıları ve lezzetleri ile buluşturan Nejat Güllü'nün Güllüoğlu hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.gulluoglu.com adresi ziyaret edilebilir. www.gulluoglusiparis.com internet adresinden ya da 0 (212) 321 34 44 numaralı hattan da sipariş verilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fatma Şahin Güllüoğlu İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title