Haberler

ABD'den Dünyaya Net Mesaj: Türkiye'nin Hakkı Var!

Güncelleme:

ABD'li yetkililer, tüm uyarılara karşın Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmeyi sürdüren Rus savaş uçağının, düşürülmesiyle ilgili ortak tavır sergiledi.

ABD'li yetkililer yapılan tüm uyarılara karşın Türkiye'nin hava sahasını ihlal etmeyi sürdüren Rus savaş uçağının, F-16 pilotları tarafından düşürülmesi ile ilgili ortak bir tavır sergiledi. Başta ABD Başkanı Barack Obama olmak üzere, ABD Dışişleri ve Savunma Bakanlığı Sözcüleri, konuya ilişkin yaptıkları değerlendirmelerde, "Türkiye'nin topraklarını ve hava sahasını koruma hakkı" olduğunu özellikle vurguladı.

ABD Başkanı Barack Obama, "Başka her ülkenin olduğu gibi, Türkiye'nin de kendi topraklarını ve hava sahasını savunma hakkı var. Şu anda bizim için önemli olan, Türklerin ve Rusların birbirleriyle konuşup, ne olduğunu ortaya çıkarmalarını ve tansiyonu yükseltmekten kaçınmalarını sağlamak" değerlendirmesi yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner de, Türkiye'nin, hava sahasını da içeren egemenlik alanlarını koruma hakkına sahip olduğunu vurguladı. Toner, "Bu noktada, bu kürsüden NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanında olduğumuzu, egemenlik bölgelerini koruma hakkına sahip olduğunu söylüyoruz" diye konuştu.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook da, Başkan Obama ve Dışişleri Bakanı Sözcü Yardımcısı Toner'in yaptığı gibi, Türkiye'nin egemenlik haklarına vurgu yaptı. Cook, "Konuyla ilgili ayrıntıları elde etmeye çalışıyoruz. ABD ve NATO, Türkiye'nin hava sahasını ve egemenliğini koruma hakkını destekliyor. Türkiye'ye ve Rusya'ya tansiyonu düşürme, bu sorunu, konuşarak diplomasi ve gerilimden uzak yollarla çözmeleri çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barack Obama Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (82)

PEYGAMBERİMİZİN ÖVDÜĞÜ TÜRK MİLLETİ:

KOBANİDEN KAÇAN 100 BİN KÜRTÜ TC YE ALAN KİM? İŞİTİN VURDUĞU 1400 PKK-YPG TERÖRSİTİ TC DE HASTANELERDE BAKAN KİM? AYLARCA İŞİTİ VURAN ABD İNG FR SAVAŞ UÇAKLARI TC DEN KALKMADIMI? PEŞMERGE ÇETESİNİ VE ÖSO YÜ TC ÜZERİNDEN KOBANİE GEÇİREN KİM? KOBANİYE YİYECEK GİYECEK İNSANİ YARDIM YAPAN TC DEĞİLMİ? HALEN KOBANİ DEYİP TC YE VE TÜRK MİLLETİNE HAKARET EDEN ETEKLİ KÜRTLERİN AHDE VEFASI GÖZ YAŞARTIYOR. . ASIL BİZ TÜRKLER DEMEMİZ LAZIM TAAA BÖYLE KARDEŞLİĞE DİYE. . HAİNLİK VE KALLEŞLİK DAMARLARINIZDA. . .

36
34
yanıtYanıtla
TATAR MOĞOL TÜRK''Ü NOGAY:

SEN KİMSİN PUTİN? RUSYA FEDARASYONUNDA BAĞIMSIZLIĞINA GÜN SAYAN 15 TANE FEDARAL TÜRK CUMHURİYETİ VAR. RUSYA FEDARASYONU''NUN YÜZDE 80 Nİ TÜRK TOPRAĞI. ORTAASYA VE KAFKASYADAKİ 6 TÜRK CUMHURİYETİ KOMİNİZM YIKILDIĞINDA BAĞIMSIZLIĞINI İLAN ETTİLER ONLARDA EDECEK YÜCE ALLAHIN İZNİYLE. . TÜRKİYEYE SAVAŞ AÇMAK KİM SEN KİM? SIKIYSA AÇTA 15 FEDARAL TÜRK DEVLETİ RUSYAYI YIKIP MOSKOVAYIDA ELİNDEN ALIRLAR TÜRKİYEYE İHTİYAÇ DUYMADAN. SEN BALTACI MEHMET PAŞAYA VE KATERİNAYA DUA ET. . YA DEĞİLSE ESAMENİZ YOKTU.

30
22
yanıtYanıtla
ZAZA KÜRT YAZAN ETEKLİLER AKILLI OLUN:

Zazaca başlıbaşına bir dildir. Kürdolojinin babası sayılan V. Minorsky; ve David Mc Kenze, Prof, Goiche Kojima, Susani, Oskar Mann ile Karl Hadank gibi bilim adamları Zazaca''''nın bir Kürt lehçesi ve Kürt olmadıklarını kanıtlamışlardır. Ero braymı zazaca key biye lehçey kırdasi. Ma zazay, ma kırdasi ney. Yani zazaca ne zamandır kürtçenin lehçesi oldu. Biz Kürt değiliz, zazayız. ZONE XO ZAZAKİ RE WAYIR VEJİME. SARE MA ZAZAYAN RE WAYIR VEJİME Aslımız Oğuz Türkmenleridir. YETER ARTIK YETER. . .

39
11
yanıtYanıtla
Gökhan han:

Aga bir daha tekrarlasana

yanıt5
yanıt3
Selim:

Rusya pkkya tanksavar füze uçaksavar füze verse Türkiye ne halt yiyecek. Ne gerek var üç beş Türkmen için Koskoca devleti riske etmeye. Büyük Düşmanlar kazanmaya.

5
44
yanıtYanıtla
x5:

Üç beş türkmen ha.etek giy de dolaş.yazıklar olsun.

yanıt5
yanıt0
Halkın ta kendisiMobil-IOS:

Amerika bizden yana ya yaşasın! biz savaşa gideriz siz altın koltuklarınızda puro yakarsınız

43
1
yanıtYanıtla
Mg3:

Sınır ihlali yapan uçağın düşürülmesine karşı çıkanlar sizin için önemsiz olabilir ama bizim için namus önemlidir

38
5
yanıtYanıtla
AL CAPONE 21Mobil-IOS:

Bence Putin ve Erdoğan Rus roleti oynasın bizde büyük bir zevkle izleyelim.

16
24
yanıtYanıtla
AL CAPONE 21:

AMpuller eksilemiş hemen HAHAHA

yanıt5
yanıt8
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title