Haberler

Londra Saldırısının Nasıl Gerçekleştiği Belli Oldu

Güncelleme:

İngiltere'nin başkenti Londra'da Parlamento binasına düzenlenen ve saldırgan dahil 4 kişinin öldüğü saldırısının nasıl gerçekleştiği detaylarıyla ortaya çıktı.

Birleşik Krallık bugün yaşanan terör saldırısıyla sarsıldı. Saldırı sonrasında ilk gelen bilgiler kafaları karıştırdı. Basına yansıyan ilk bilgiler iki saldırının olduğu yönündeydi. İlk olarak bir saldırganın Westminster köprüsünde aracıyla yayaların arasına daldığı haberi geçildi. Bunun yanı sıra diğer bir saldırganın da parlamento binasında bıçakla polise saldırdığı bilgisi aktarıldı.

POLİS AÇIKLAMASIYLA OLAY AYDINLANDI

Basının tüm dünyaya son dakika geçtiği olay İngiliz polisinin açıklamasından sonra aydınlığa kavuştu. Basın da saldırının anatomisini çıkardı.


SALDIRININ GELİŞİMİ

Saldırı öğle saatlerinde İngiliz Parlamentosu yakınında bulunan Westminster köprüsünde başladı. Terörist burada aracını yayaların üzerine sürdü. Yaşanan ilk saldırıda çok sayıda insan yaralandı. Görgü tanıkları saldırganın aynı zamanda insanlara ateş açtığını ileri sürdü. Ancak polis bunun ile ilgili net bir açıklama yapmadı.

KÖPRÜDEN SONRA PARLAMENTOYA GİTTİ

Terörist köprüyü geçtikten sonra yakında bulunan İngiliz Parlamento binasına gitti. Saldırganın parlamento binasının duvarına çarptıktan sonra durduğu aktarıldı.

POLİSİ BIÇAKLADI

Terörist binanın duvarını aşarak parlamentonun bahçesine girdi. Saldırgan burada bir polisi bıçakladıktan sonra vurularak etkisiz hale getirildi.

SALDIRININ BİLANÇOSU

Yapılan son açıklamaya göre saldırıda terörist dahil 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Kaynak: Haberler.com

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Birleşik Krallık Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title