Haberler

Dünyanın Genç Bilim İnsanları Projeleriyle Türkiye'de Yarışıyor.

Güncelleme:

Doağanata Eğitim Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji'nden Uluslararası Bilimsel Organizasyon.


Genç Bilim İnsanları Türkiye'de.

(ICYS - Conference of Young Scientists) Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı Kuşadası Pine Bay Otle'de düzenlenen törenle başladı. Fizik , Matematik , Bilgisayar Bilimleri , Çevre Bilimi ve Yaşam Bilimleri Dallarında gerçekleşecek yarışmada Afiş Sergisi (Poster Dalı)'da yer alıyor.

20 Ülke 111 Proje

20 Ülke, 111 Proje, 263 Katılımcı 25 Nisan 2015 tarihine kadar Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji'nin ev sahipliğinde yarışacak. Her yıl farklı bir ülkede gerçekleşen bu önemli yarışmaya dünyanın dört bir yanından genç beyinler katılıyor.

Kuşadası'ndaki açılış törenine Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuaşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, ICYS Kurucu Başkanı Dr. Zsuzsa Rajkovits, Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Selim Doğanata, akademisyenler, davetliler, yarışmacı ülkelerin öğrenci ve öğretmenleri katıldı.
Açılış Konuşmalarında Ali Rıza Doğanata ve Prof. Dr. Kayhan Erciyeş İzmir Üniversitesi ve Doğanata Eğitim Kurumları hakkında bilgiler verdiler.

Doğanata konuşmasında: ICYS'ye Türkiye adına ev sahipliğini üstlendiklerini söyledi. Doğanata, "Bu konferans genç bilim insanlarını teşvik etmek, proje üretmelerini sağlamak için düzenleniyor. Gençler, Uluslararası alanda kendi yaşıtlarının ürettiklerini görerek, bilgilerini paylaşarak kendilerini geliştirsinler diye düzenleniyor. Dünyada çok hızlı bir gelişme, inovasyon alanında çok büyük ilerlemeler var. Bu gelişmelere ayak uyduran ülkeler ileriye, başaramayanlar ise geriye gidiyor. Eğitim sistemleri de buna bağlı olarak değişmek zorunda. Proje bazlı eğitim çok önemli. Eski tip eğitim sistemleri ile bir yere kadar gidiliyor. O sistemlerle yenilik ve inovasyon gelişmelerine ayak uydurmak çok zor. Onun için öğrencilerimizi projelere teşvik ediyoruz" dedi.

Rektör Prof. Dr. Erciyeş ise: Dünyada toplanan bilgileri işleyecek insan sayısının az olduğuna dikkat çekerek, "Bu gün dünyamızda hiçbir zaman yaşanmamış kadar büyük oranda veri işleniyor. Bunlardan anlam çıkaracak, ileriye götürecek insanlara ihtiyacımız var. Geleceğimiz olan gençleri teşvik edecek, araştırma geliştirmeye yönlendirecek. Onları yükseltecek çalışmalara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü çok fazla bilgi toplanıyor ama işleyecek insan sayısı az" dedi.
Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Belediye Başkanı Özer Kayalı da ICYS yarışması için Kuşadası'nın seçilmiş olmasından dolayı mutluluklarını dile getirerek desteklerinin süreceğini kaydettiler. ICYS Kurucu Başkanı Dr. Zsuzsa Rajkovits de Türkiye'de yapılan bu büyük organizasyonun mükemmel başladığını ve hayran kaldığını dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

"Gölgen Yeter Türkiyem" muhteşemdi

Açılış konuşmalarının ardından Dr. Zsuzsa Rajkovits bir efenin getirdiği davula vurarak ICYS 2015'i başlattı. Törene damga vuran ise İzmir Özel Fatih Koleji öğrencilerinin hazırladığı "Gölgen Yeter Türkiyem" adlı gösteri oldu. Türkiye'nin her bölgesini vücutlarıyla oluşturdukları gölgelerle perdede canlandıran öğrenciler izleyicileri hayran bıraktı.

Program Yoğun

Belaraus, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Gürcistan, Almanya, Macaristan, Endonezya, İran, Litvanya, Makedonya, Malezya, Hollanda, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tayland, Türkiye ve Ukrayna'ndan yarışmalarla seçilerek gelen "Genç Bilim İnsanları" seçkin Jüri önünde hafta boyunca ter dökecek ve projelerini anlatacak. Öğrenciler yarışmadan kalan zamanlarda ise bir çok gezi ve aktiviteye katılacak. İzmir ve çevresindeki tarihi ve turistik yerleri gezecek kültürümüzü yakından tanıyacak. Yabancı konuklar ayrıca İzmir Özel Fatih Koleji'ndeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gösterilerini de izleyecek.

ICYS için İzmir ve Kuşadası'nda her yer bayraklar ve afişlerle donatıldı. Türkiye'nin bilimsel açıdan da tanıtımında önemli yer tutan bu organizasyon için belediyeler başta olmak üzere çeşitli kurumlar da destekler vermekte.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Üniversitesi Fatih Deniz Özer Kuşadası Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title