Haberler

Dünyanın En Uzun Adamı, Doğum Gününü Kutladı

Dünyanın en uzun boylu adamı unvanını 2 metre 51 santimetrelik boyuyla koruyan Sultan Kösen, 33’üncü yaş gününü basın mensupları ile birlikte pasta keserek kutladı.

Dünyanın en uzun boylu adamı unvanını 2 metre 51 santimetrelik boyuyla koruyan Sultan Kösen, 33'üncü yaş gününü basın mensupları ile birlikte pasta keserek kutladı.

Mardin'de 2 metre 51 santimetre boyu ile "Dünyanın en uzun boylu adamı" unvanını koruyan Sultan Kösen, yeni yaşını kutladı. Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan, boyunun yanı sıra 27,5 santimetre uzunluğundaki el ve 36,5 santimetrelik ayaklarıyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na giren ve rekoru 6 yıldır kimseye kaptırmayan dev adam Kösen, 32 yaşını geride bıraktı. Yeni yılını Kızıltepe ilçesinde bir kafede üzerinde "Kısa adam" yazılı yaş pasta ile kutlayan Kösen, yeni yaşına girmenin mutluluğunu yaşıyor. Dünyanın her yerinde tanınan bir Mardinli olarak aslında Türkiye'yi tanıttığını belirten Sultan Kösen, "Bir Mardinli olarak dünyanın her yerine davet edilip, aslında Türkiye'yi dünyaya tanıtıyoruz. Ancak gelin görün ki başımızı sokacağımız bir evimiz yok. 32 yaşımı bitirdim. 33 yaşımdan gün aldım. Bu günüm kutlarken dilek tutum. İlk önce bir evim olmasını diledim ve ondan sonra bir arabam olmasını diledim. Ben normal evlere, arabalara sığamıyorum. Çok zorluk çekiyorum. İnşallah hayallerimiz gerçekleşir. Ben normal bir çocuk olarak dünyaya geldim. Sonradan 8 ve 9 yaşlarına gelirken normal çocuklardan biraz daha uzun ve kilolu oldum. 9 yaşından sonra boyum giderek uzadı çınar ağacı gibi. Ben boyumun uzun olduğundan dolayı çok mutluyum" dedi.

Yeni yılda çocuk bekliyor musunuz sorusuna da Kösen, "Şu an yok ama ilerde neden olmasın" şeklinde cevap verdi.

Kösen ayrıca geçtiğimiz günlerde İngiltere'de 54.6 santimetrelik boyuyla dünyanın en kısa adamı unvanına sahip Chandra Bahadur Dangi (72) ile bir araya geldiğini ve kendisi ile tanıştığı için mutlu olduğunu sözlerine ekledi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Sultan Kösen Mardin Derik Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title