Haberler

Dünyanın En Ünlü Ejderhası Türkiye'de

Güncelleme:

Sevimli, arkadaş canlısı, barışçı, sağlıklı beslenen ve çevreci yavru ateş ejderhası Kokosnuss'un maceraları 12 kitap halinde Türkçe'ye çevrildi.

Alman yazar ve çizer Ingo Siegner'in sadece Almanya'da değil dünyanın pek çok ülkesinde büyük ün kazanan ejderhası Kokosnuss'un maceraları 12 kitap halinde Türkçe olarak abm Yayınevin'de. Kokosnuss'un diğer maceraları da çok yakında yayınlanacak

Sevimli, arkadaş canlısı, barışçı, sağlıklı beslenen ve çevreci yavru ateş ejderhası Kokosnuss'un maceraları 12 kitap halinde Türkçe 'ye çevrildi. Çocukları her seferinde bambaşka ortamlara götürüp, farklı karakterlerle tanıştıran Kokosnuss, bir kitapta korsanlarla karşılaşırken, bir başka kitapta şövalyelerin esrarengiz dünyasına adım atıyor. Mumyalardan cadılara, vampirlerden Vikinglere dek farklı karakterlerle bir araya gelen Kokosnuss bir macerasında elinde define haritasıyla balta girmemiş gizemli ormanlarda hazine sandığını arıyor, bir başka macerasında Okyanus'a açılıyor, bir diğerindeyse Atlantis'i keşfediyor. Nefis çevirisi ve kaliteli baskısıyla abm Yayınevi tarafından çıkarılan seri şimdiden çocukların en favori kitaplarından biri olmayı başardı.

Alman yazar ve çizer Ingo Siegner tarafından ilk macerası 2002 yılında Almanya'da yayınlanan Kokosnuss, bugüne dek Avrupa'nın hemen hemen her ülkesinde yayınlandı, onlarca farklı dile çevrildi ve büyük bir beğeniyle okundu. Film çalışmaları devam eden Kokosnuss bugün Avrupa'nın en tanınan ve sevilen çocuk karakterleri arasında yer alıyor. En yakın arkadaşı vejetaryen ejderha Oskar ve kirpi arkadaşı Matilda ile her kitapta farklı maceralara koşan Kokosnuss'un şu ana dek Türkçe'de yayınlanan 12 kitabının ardından bu yıl dört kitabı daha yayınlanacak. Özellikle büyük fontlu yazıları ve sevimli renkli resimlemeleriyle yayınlanan Kokosnuss serisi okumaya yeni başlayan çocukların bile okurken zorlanmayacağı kadar keyifli ve sürükleyici bir seri. Çok geniş bir yaş grubuna hitap eden Kokosnuss serisinin şu ana dek yayınlanan kitapları ise şöyle:

· Küçük Ejderha Kokosnuss ve Maceraları

· Küçük Ejderha Kokosnuss Kayıp Şehir Atlantis'i Arıyor

· Küçük Ejderha Kokosnuss Kızılderililerin Arasında

· Küçük Ejderha Kokosnuss Korkma!

· Küçük Ejderha Kokosnuss ve Gizemli Mumya

· Küçük Ejderha Kokosnuss Okula Başlıyor

· Küçük Ejderha Kokosnuss ve Kara Şövalye

· Küçük Ejderha Kokosnuss ve Ormandaki Hazine

· Küçük Ejderha Kokosnuss ve Vampir Macerası

· Küçük Ejderha Kokosnuss ve Zalim Korsanlar

· Küçük Ejderha Kokosnuss ve Hava Cadısı

· Küçük Ejderha Kokosnuss ve Mumya

Küçük Ejderha Kokosnuss
Yazan ve Resimleyen: Ingo Siegner
Çeviri: Aylin Gergin
Her kitap 72 sayfa
Abm Yayınevi

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Almanya Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title