Haberler

Dünyanın En İyi Frikikçisi Brezilyalı Juninho

Güncelleme:

Bleacher Report, futbolcuların frikik atışlarındaki isabet ve gol ortalamalarının verilerine dayanarak dünyanın en iyi 5 frikikçisini belirledi.

ABD merkezli spor sitesi Bleacher Report, futbolcuların frikik atışlarındaki isabet ve gol ortalamalarının verilerine dayanarak,  2012-2013 sezonunda frikiklerde topun başına geçtiğinde kalecilerin korkulu rüyası haline gelen en iyi 5 futbolcuyla ilgili rapor hazırladı.

Listenin beşinci sırasında Genoa'nın orta saha oyuncusu Francesco Lodi yer alıyor. 29 yaşındaki İtalyan oyuncu, geçen sezon 5 kez frikikten ağları sarsmayı başarırken, duran toplarda Avrupa'nın en iyi oyuncuları arasına adını yazdırdı. Bir dönem İtalya Milli Takımı'nın da formasını giyen Lodi'nin attığı 30 frikikin yüzde 16.7'si golle sonuçlanırken, yüzde 50'si ise kaleyi buldu.

MESSİ, RONALDO'YA YAKLAŞTI

Özellikle son zamanlarda frikik yeteneğini geliştiren Barcelona'nın süper yeteneği Lionel Messi, geçen sezon La Liga'da attığı 48 frikikten 3'ünde gol atmayı başardı. Arjantinli yıldız, milli takımının 2014 Dünya Kupası'na katılması yolunda Paraguay filelerini de bir kez havalandırmayı başarmıştı.

RONALDO İLK ÜÇTE

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, geçen sezon 49 frikikle duran topları en çok kullanan isim olurken, bunların 4'ü golle sonuçlandı. Sert ve isabetli frikikleri ile tanınan milli futbolcunun kritik daikalarda kaydettiği bu goller sayesinde Real Madrid sahadan birçok kez galip ayrıldı.

ZİRVENİN ORTAĞI PİRLO

Juventus'un ve İtalya Milli Takımı'nın yıldızı Andrea Pirlo, ne zaman topun başına geçse, taraftarını heyecanlandırmayı başaran ender futbolcular arasında gösteriliyor. Geçen sezon frikikten 5 kez fileleri havalandıran Lodi ile duran toplarda Avrupa'nın en çok gol atan oyuncusu olmayı başaran Pirlo, FIFA Konfederasyonlar Kupası'ndaki 100'üncü milli maçında, Meksika'nın ağlarını da sarsmıştı.

JUNINHO AÇIK ARA BİRİNCİ

"Frikik profesörü" Brezilyalı Juninho, ilerlemiş yaşına rağmen ülkesinde frikikten gollerine devam ediyor. Vasco da Gama'da faal futbol hayatına devam eden 38 yaşındaki orta saha oyuncusu, geçen sezon 5 gol atmayı başardı, şutlarındaki isabet oranıyla rakiplerine fark atarak zirvenin sahibi oldu.

Kaynak: AA / Spor

Juninho İtalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title