Haberler

Dünyanın En Pahalı Evini İkinci Karısı Beğendiği İçin Almış

Güncelleme:

İki hafta önce Türkiye'yi ziyaret eden Katar Emiri Şeyh Temim, Cumhurbaşkanı ile görüşürken, Kraliçe İstanbul'da Erbilgin Yalısı'nı beğendi. Emir yalıyı eşine hediye etti.

Türkiye'nin en pahalı yalısı İstanbul Yeniköy'deki ünlü Erbilginler Yalısı (Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı), 100 milyon euroluk rekor fiyatla satıldı. Tapu kayıtlarında yalının Katarlı işadamı Abdulhadi Mana Al-Hajri'ye satıldığı bilgisi yer aldı ancak yalının gizli sahibi olduğu ortaya çıktı: Sheikha Anoud bint Mana al-Hajri... Yani, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani'nin ikinci karısı olan Katar Kraliçesi Anoud.

KRALİÇE'NİN BABASINA KAYITLI

25 Mart tarihli el değiştirme işlemine göre, tapu kayıtlarında yalının yeni sahibi olarak 'Dardanelles Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi' gözüküyor. Londra merkezli bu şirket, İstanbul'da Mart 2014'te Katarlı işadamı Abdulhadi Mana Al-Hajri tarafından kuruluyor. Katarlı işadamı Al-Hajri, bir dönem Katar'ın Ürdün Büyükelçiğini de yapmıştı.

İlgili Haberler

GİZLİ SAHİBİ

Yalının gizli sahibini ortaya çıkaran detay Al Hajri'nin kızının Katar Emiri Şeyh Temim'in ikinci karısı olması. Katar Emiri ve ailesinin isminin öne çıkmaması ve Kraliçe Anoud'un babasının halihazırda Türkiye'de mevcut bir şirketi bulunduğu için satın alma Dardanelles Gayrimenkül üzerinden yapıldı.

ARACILAR YALIYI GÖSTERDİ

Katar Emiri Şeyh Temim, 12 Mart tarihinde Türkiye'ye ziyarette bulunmuştu. Katar Emiri, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp, çalışma ziyareti yaparken ailesi İstanbul'u gezdi. Bu ziyaret esnasında Katar Kraliçesi Anoud'a Erbilgin Yalısı da gösterildi. Yalıyı beğenen Kraliçe Anoud, satın alınmasını istedi ve Katar Emiri de hediye etti.

EMİRİN İKİNCİ EŞİ 25 YAŞINDA

- Şeyh Temim ile yalının tapuda sahibi olan Al-Hajri'in kızı Anoud, 3 Mart 2009'da evlendi.

- Şeyh Temim'in ikinci karısı olan Kraliçe Anoud'dan Nayla, Abdullah ve Rodha adında 3 çocuğu var.

- 1990 doğumlu olan Kraliçe Anoud, 25 yaşında...

EN UZUN KIYIYA SAHİP YALILARDAN

1880'lerde yaptırılan Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı'nı 1985'te Barajlar Kralı olarak tanınan ERG İnşaat'ın sahibi Erbilginler satın aldı. Türkiye'nin en pahalı, dünyanın da en pahalı dördüncü evi olan Erbilgin Yalısı, Yeniköy Köybaşı Caddesi'nde 5 bin 800 metrekarelik arazide bulunuyor.

Yalı ve köşkler, 295 ada 1 parsel ile 297 ada 11, 12, 13 parsellerde yer alıyor. Satılan gayrimenkuller arasında Erbilginler Yalısı'nın yanı sıra 2 ayrı köşk de bulunuyor. Toplam 3 bin 633 metrekare kullanım alanı olan yalının 64 odası bulunuyor.

Boğaz'a bakan cephesinin uzunluğu 60 metre. Yani Boğaz'daki en uzun kıyıya sahip yalılardan biri olarak biliniyor. Erbilgin Ailesi, yalıyı uzun yıllardır satmayı istiyordu .(Kaynak:Vatan)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

İstanbul Yeniköy Türkiye Katar Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (77)

GİRESUNLU:

BU ARAPLARLA AYNI ALLAHA İNANDIGIMIZA AYNI DİNDEN OLDUGUMUZA İNANMIYORUM

23
6
yanıtYanıtla
akılmobilWeb@haberler.com:

Gökten koyun indiğine inanabilen idiotlar karınlarını zor doyurup bu arapları kutsamaya devam etsinler.

8
19
yanıtYanıtla
diyarbakır:

bizim kaçak sarayada bir alıcı çıksada satsak hiç olmazsa özel giderlerinden özel güvenliğinden elektriğinden örtülü ödeneğinden kurtulsak

25
2
yanıtYanıtla
SEREN ÇETİN:

ÜLKEYİ ARAPLARA SATTILAR HERYERİ SONUMUZ HAYIRLISI

17
8
yanıtYanıtla
c*c*c*mobilWeb@haberler.com:

Hainn pis nefisli para düşkünü araplarrrr

23
2
yanıtYanıtla
Türkiye satılıyor,:

Dünyanın hiçbir devletinde tarihi bir bina ve önemli alanlardaki binalar kesinlikle yabancılara satılmaz satılamaz ,

16
5
yanıtYanıtla
caner:

bu arap zenginlerin parasının yüzde 90 ı abd deki abd bankalarında yatar yemene yaptıkları saldırı gibi orduları da abd nin iki dudağı arasına bakar abdnin en çok üssü arabistan ve etrafındaki ülkelerdedir

19
0
yanıtYanıtla
Yolsuzluk madurları:

Bizdeki müslümanlar yolsuzluk yaparak zengin oluyorlar ,

15
3
yanıtYanıtla
uslu çocukmobilWeb@haberler.com:

Allahım azdıran zenginlikten ve azdıran fakirlikten sana sığınırım hz ömer

18
0
yanıtYanıtla
kemalmobilWeb@haberler.com:

kadin demekki mumameleyi iyi yapiyor

16
2
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title