Haberler

Dünyanın En Pahalı Balığı Kapadokya'da

Güncelleme:

Nevşehir'in Göreme Beldesinde bulunan sanat galerisinde bir metre uzunluğundaki çini balık 425 bin TL'ye satılıyor.

UNESCO tarafından yaşayan insani hazine olarak ilan edilen ve 2008'de ödül verilen çini sanatçısı merhum Sıtkı Olçar'ın kızı seramik sanatçısı Nida Olçar, Göreme kasabasında dünyanın en nadide ürünlerinin satışa çıkarıldığı sanat galerisinde 1 metre uzunluğundaki çini balığı 425 bin TL'ye satışa çıkardı.

"100 ADET ÜRETİLDİ 5 ADET SAĞLAM ALABİLDİK"

Seramik sanatçısı Nida Olçar, galeride bulunan en küçük ürün olan tespihin 32 bin TL'ye satışa çıkarıldığını ve galerinin en büyük parçası olan çini balığın fiyatının ise 42 bin TL olduğunu söyledi. Olçar, "Çiniden çok küçük parçayı üretmek belli derecelerde pişirdiğimiz için gerçekten çok zor. Aynı şekilde büyük parçalarında tek parça olarak kırılmadan çıkması zaman alıyor. Yaklaşık bir metre çapında ki bu balığımız 100 adet üretildi. Fakat beş adet sağlam alabildik.

ALTINDAN YAPILAN BALIK ARAP KRALINDA

Bunun bir tanesi İstanbul Menkul Kıymetler Sanat galerisinde sergileniyor. Bir tanesi Hüseyin Birim isminde ki bir koleksiyoncuda bulunuyor. Altından yapılan bir balığımız vardı. Bu altından yapılan balığımız da Arap Kralında bulunuyor.

EN KÜÇÜK PARÇA ÇİNİ TESBİH

Burada ki balığımızdan sonra bir tanesi de Kütahya'da sergilenmektedir. Çini tespih en küçük parça olarak, balığımız da en büyük parça olarak geçiyor. Tespihimiz de mozaik işleme sanatı ile işlendi.

33 TANE TESBİHİ AYNI ANDA FIRINDAN ÇIKARMAK İMKANSIZ

Balığımız yaklaşık 6-7 aylık bir çalışma sonrası meydana geldi. Tespihimiz de 15 gün de meydana geldi. Fakat bahsettiğim gibi aynı sayıda fırından çıkartmak yani 33 tane tespihi aynı adan fırından çıkartmak imkansızdı. Bu şekilde şimdiye kadar biz toplamda iki adet tespih üretebildik ve Kapadokya'daki galerimizde sergiliyoruz.

DÜNYANIN EN PAHALI VE TEK BALIĞI

Tespihin fiyatı 33 bin lira, balığımızın fiyatı ise 425 bin liradır. Balığımız bir metre çapında dünyanın en pahalı ve tek balığıdır. Tespihin bir tanesi burada sergilenirken diğeri ise 33 bir liraya satıldı" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kapadokya Nevşehir Göreme Turizm Kültür Sanat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

ref:

parası cok olan sacma şeylere harcar

9
1
yanıtYanıtla
kemal:

yavaş yavaş fırınlarsan sağlam alabilirsin . . . birde harcını baya yoguracaksın ki iyice homonize olsun. . . .

4
1
yanıtYanıtla
filozof:

bi diyo 42 bin. bi diyo 420 bin. benim balık kaç para eder

2
0
yanıtYanıtla
harun:

işte zarf atıyorlar, babası ünlüymüş de o yüzden oda sermayesini toplayacak güya. reklam kokan hareketler. .

1
0
yanıtYanıtla
SOKRATES:

420 BİNİ VERECEN KESİP YİYEMİYCEN, NE AYAK

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title