Haberler

Dünyanın En Kötü Takımı Bhutan, Turnuvada Tur Atladı

Güncelleme:

FIFA dünya sıralamasında son basamakta yer alan Bhutan, 2018 Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde Sri Lanka'yı 2-1 yenerek tur atladı.

2018'de düzenlenecek FIFA Dünya Kupası için eleme maçları heyecanı, Asya'da devam ediyor. En alt seviye takımların 1. turdan başladığı 2018 Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde Bhutan'ın başarısı herkesi şaşırtmaya devam ediyor.

TARİH YAZDILAR

Sporx'in haberine göre; geçtiğimiz hafta başlayan 2018 Dünya Kupası Asya Elemeleri'nde rövanş maçlarına çıkıldı. 209 takımdan oluşan FIFA Erkekler Milli Takım sıralamasında son sırada yer alan Bhutan Milli Takımı, oynadığı 2 maçı da kazanarak tarihi bir başarı elde etti ve adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

GOLÜ 1996 DOĞUMLU FUTBOLCU ATTI

2008 yılında bu yana galibiyeti olmayan ve geçtiğimiz hafta ilk maçta Sri Lanka'yı 1-0 yenen Bhutan, rövanş maçını da 2-1 kazanarak bir üst tura çıkmayı başardı. Bhutan'a galibiyeti getiren goller 1996 doğumlu Chencho Gyeltshen'den geldi.

2000 yılında FIFA dünya sıralamasına dahil olan Bhtuan'ın kadrosu öğrenciler ve yarı zamanlı futbolculardan oluşuyor.

İKİ KEZ TURNUVAYI ISKALAMIŞLARDI

Bhutan daha önce 2014 elemelerine katılamamış, 2010 elemelerinden de çekilmişti. Hindistan ve Çin arasında Himalayalar üzerine kurulu Bhutan Krallığı, aynı zamanda FIFA üyesi en ufak ülkeler arasında yer alıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Sri Lanka Bhutan Spor Haberler

500

Yorumlar (2)

Ahmedinov tikarovMobil-IOS:

Ne OLUR bir MAC DA turkiye île yapsinlar BAKALIM skor ne OLUR Kim kazanir ACABA

2
2
yanıtYanıtla
melismobilWeb@haberler.com:

Yaaa ne tatlilar çekik çekik gözler çok sempatik

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title