Haberler

Dünyanın En Komplike Saati 24 Milyon Dolara Satıldı

Güncelleme:

Dünyanın el yapımı en komplike saati olarak gösterilen The Henry Graves Supercomplication, 24 milyon dolara satıldı.

Dünyanın el yapımı "en komplike" saati olarak gösterilen "The Henry Graves Supercomplication" 24 milyon dolara satıldı.

Müzayede şirketi Sotheby's, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen açık artırmada 1932 yılında yapılan cep saatini alan kişinin ismini gizli tuttu.

Müzayedede saat için alt sınır 15,6 milyon dolar olarak belirlenmesine rağmen saatin fiyatı 24 milyon dolara çıktı. 18 ayar altından yapılan saat ilk kez 1999 yılında açık artırmaya çıkarıldığında 11 milyon dolarla rekor fiyatla satılmıştı.

İsviçreli saat firması Patek Philippe'in 1932'de bankacı Henry Graves için ürettiği el yapımı en komplike saat olan "The Henry Graves Supercomplication", halen İsviçre'nin Cenevre kentindeki Patek Philippe Müzesi'nde tutuluyor.

Üretici şirket cep saatinin tasarımını beş yıl, üretimini ise üç yılda yaptı. İnce teknikler kullanılarak üretilen saat takvim, alarm, saat başı sesli uyarı sistemi, kronometre gibi birçok özelliği bulunuyor. Saat ayrıca güneşin doğuşu ve batış zamanını gösteriyor. - Ankara

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Cenevre İsviçre Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title