Haberler

Dilek Öğretmen, Dünyanın En İyi 50 Öğretmeninden Biri Seçildi

Güncelleme:

Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulunda öğretmenlik yapan Dilek Livaneli, Varkey Gems Vakfı Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin seçtiği "dünyada en iyi 50 öğretmen" arasında yer aldı.

Kumköy İlkokulu'nda 5 yıldan bu yana görev yapan sınıf öğretmeni 33 yaşındaki Dilek Livaneli, 2 yıl önce Samsun'da 'Yılın mesleğinde fark yaratan öğretmeni' seçilmesinin ardından bu yıl da uluslararası bir vakıf tarafından dünyadaki en iyi 50 öğretmen arasında gösterilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız'ı ziyaret eden Livaneli, bireysel başvurusu sonucu değerlendirmeye tabi tutulduğunu anlattı.

"ÇOK MUTLUYUM, GURURLUYUM"

Dünyada ilk 50 arasına girdiğini söyleyen Livaneli, "Çok mutluyum, gururluyum. Bir ödülü var evet, bu noktada neler yapacağımı tam olarak düşünmedim. Böyle bir ödüle layık görülsek de yine o ödüle örnek bir davranış göstermemiz gerekiyor" dedi.

BEŞ BİN ÖĞRETMEN ARASINDA DEĞERLENDİRİLDİ

Başarısından dolayı Livaneli'yi tebrik eden Yıldız ise "Öğretmenimiz bizleri gururlandırdı. Kendisi Hint asıllı iş adamı Sunny Varkey'in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını eski ABD Başkanı Bill Clinton'ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) tarafından düzenlenen 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) seçtiği en iyi 50 öğretmen arasında yer aldı" diye konuştu.

ÖDÜL 1 MİLYON DOLAR

Livaneli'nin 5 bin öğretmen arasında değerlendirildiğine değinen Yıldız, şunları kaydetti:

"Daha sonra bin 300 öğretmen arasına kaldı. Son olarak da 50 kişilik final gurubuna kaldı. Yarışmanın 1 milyon dolar ödülü var ama burada önemli olan öğretmenimizin diğer öğretmenlerimize örnek olması ve neler yapılabileceğini göstererek farkındalık yaratması."

Kaynak: AA / Güncel

Dilek Livaneli Sunny Varkey Samsun Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (36)

bayram yıldırım:

öğretmen öğretmen tuttur dunuz ulan imamlar bu ülkenin nesi oluyor yoksa üvey evledı mı

1
28
yanıtYanıtla
canik:

muş bulanık a çok uzak olan bir köyde öğretmenlik yapıyorum. kış olunca bacaları karga yuvalarını temizliyorum. sobayı kendim yakıyorum. temizliği kendim yapıyorum. okul ihtiyaçlarını kendi cebimden ödüyorum. terör bölgesindeyim 10 yıldır. su almak için 150 metre kar içinde kurt bizi yemesin diye sırtımıza av tüfeğini takıp 2 metre kar içinde sularımızı dolduruyoruz. elektrik gider abartısız 7 gün gelmez yollar kapanır kimse gelip açmaz. köy muhtarı burda Türkleri istemiyoruz der onunla uğraşırız. Hiç türkçe bilmeyen çocuklara okuma yazma öğretiyoruz. bizim ne işimiz var burda demiyoruz. sonrada birileri çıkıyor böyle ödüllere layık oluyor anlamak gerçekten mümkün değil. bu öğretmen hangi zorlukları yaşadı doğudaki öğretmenler olarak merak ediyoruz. ödül verilince biraz araştırmak gerekmezmi kime verelim diye.

21
3
yanıtYanıtla
tuncayMobil-ANDROID:

bu ne yapmış onuda yazın da öğrenelim :( :(

22
0
yanıtYanıtla
ffMobil-ANDROID:

merak ettim ne açıdan en iyi öğretmen o yazılmamış

21
0
yanıtYanıtla
.. Mobil-ANDROID:

Tebrik ederim de ne yapılmış? Kendi başvurusu ne demek? Daha ne fedakâr öğretmenlerimiz varken doğuda. Çocuk temizliği yapannbile varken. Hayrlsıı artık.

14
0
yanıtYanıtla
PehMobil-IOS:

Bireysel başvurmuş... Hangi projeyle başvurmuş.. Hint Asıllı işadamı neyini beğenmiş? Aynı lafları eviriyorsunuz çeviriyorsunuz kalabalık gösteriyorsunuz. Bilgi vermek niyetiniz yoksa bırakın haberciliği

11
0
yanıtYanıtla
55:

güzel bir başarı tebrik etmek yerine neden eleştiriliyor onu anlamış değilim. Elbette zor şartlar altında öğretmenlik yapıyosunuz ama sizde böyle projelere katılabilirsiniz örnek teşkil ediyor bence bu güzel öğretmen

7
3
yanıtYanıtla
ödül müş:

mutlaka lobiden birisi tavsiye etmiştir. . sınıf öğretmeni nedirki

1
7
yanıtYanıtla
vatandaş:

sonunda güzel bir haber okuduk, helal olsun öğretmen arkadaşa

6
0
yanıtYanıtla
VELİ:

DİKKATİMİ ÇEKEN ÖĞRETMENİN SINIFINDA SOBA OLMASI BİZİM ÖĞRETMENLERİMİZ KIRAL GİBİ YAŞIYOR KALORİFERLİ OKULDA ÖYLEYKEN BİLE AFRA TAFRA ŞİKAYETLER OFF OF

5
0
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title