Haberler

    Dünyanın En Hızlı Ambulans Aracı Dubai'de

    Dubai dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğu gibi, hastalara en hızlı şekilde yetişen ambulans aracına da sahip olması ile övünüyor.

    Dubai dünyanın en zengin ülkelerinden biri olduğu gibi, hastalara en hızlı şekilde yetişen ambulans aracına da sahip olması ile övünüyor.

    Ambulans deyip geçmemek lazım, hem çok önemli ve hayat kurtaran araçlar, hem de her zaman en son teknoloji ile donatılmak zorundalar. Hatta ABD ordusu savaş alanlarında kayıpları azaltmak için drone ambulanslar bile kullanıyor. Ama dünyanın en hızlı ambulansı deyince, işte o rekor Dubai'ye ait.

    Dubai'de düzenlenen Gitex teknoloji haftasında sergilenen dünyanın en hızlı ambulansı, aslında bir spor arabadan üretilmiş. Lotus'un Evora modelinden bir adet alınmış, içine acil bir durum için gerekli tüm malzeme (ilkyardım kitleri, oksijen seti, defibrilatör, vs.) doldurulmuş ve konusunda uzman bir pilot/doktor seçilmiş. Gerçi bir kişi değil, Dubai Sağlık Kurumu her biri 160,000 Dolar'a mal olan bu süper ambulans araçlarını kullanmak için 50 uzmandan oluşan bir ekip kurmuş.

    Bir acil durum uyarısı alındığı anda yaklaşık 3-4 dakika içinde hastanın yanında olabilen Lotus ambulans, saatte 300 kilometre hıza çıkabiliyor. Hastayı bu araba ile hastaneye taşımak mümkün değil ama, kalp krizi gibi durumlarda en azından taşıyacak araç ve ekip gelinceye kadar ilk müdahale yapmak ve hayat kurtarmak mümkün olacak. Bu ambulans serisine yakında iki Mustang ve bir Corvette araç daha ekleneceği bilgisi verilmiş.

    Dünyanın en hızlı arabaları hep Dubai'de değil tabii, PlayStation 4 yarış oyunu Gran Turismo 6 içinde de oldukça hızlı spor arabalar bulmak mümkün.

    The post Dünyanın En Hızlı Ambulans Aracı Dubai'de appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Dubai Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title