Haberler

Dünyanın En Beğenilen Havacı Kadınlar Organizatörü Türk Hava Kurumu Seçildi

Merkezi Kanada’da bulunan Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü tarafından Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanlığı “Dünyanın En Beğenilen Organizatörü” seçildi.

Merkezi Kanada'da bulunan Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü tarafından Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanlığı "Dünyanın En Beğenilen Organizatörü" seçildi.

Dünya Havacı Kadınlar Haftası 2017 Ödülleri belli oldu. "Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü" tarafından 8 Mart'ı kapsayan hafta içinde dünya genelinde yapılan ve her yıl farklı bir tema ile düzenlenen yarışma sonuçlandı. Enstitü bu yıl Türk Hava Kurumu Antalya Şube Başkanlığı'nı uçuşsuz etkinlik dalında "Dünyanın En Beğenilen Organizatörü" seçti.

Dünya Havacı Kadınlar Haftasına Türkiye bu yıl üçüncü kez katıldı. Havacılık ve uzay endüstrilerinden toplumsal cinsiyet dengesine geliştirmeyi ve bu endüstrilerde görev yapan kadın sayı ve seviyesinin artırılmasını amaçlayan "VII. Dünya Havacı Kadınlar Haftası Ödülleri" Afrika, Asya, Avrupa, Amerika ve Okyanusya'da toplam 148 mekandan her yaşta kadını havacılık ve uzay ile tanıştırıp bilgilendirmek üzere tasarlandı. 29 Mart 2017'de toplanan Enstitü, katılımın bu yıl beklenenin üzerinde olduğunu duyurdu. Dünya genelinde 53 binin üzerinde katılım sağlanan bu etkinliklere havacılık ve uzay ilişkili endüstri tesisleri ziyareti, havacı kadın rol modelleriyle tanışma, çeşitli beceriler deneyimleme ve park halindeki hava araçlarını inceleme fırsatı yakalandı. Küçük uçaklarla gerçekleştirilen "İleri Uçur - Fly It Forward" etkinliklerine daha önce hiç uçmamış 9 bin 56 genç kız ve çocuğun katıldığı belirtildi.

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, THK Antalya Şubesi'ni bu başarısından dolayı tebrik ettiğini söyledi. Atılgan, "Kadınlarımızın, gençlerimizin havacılığa olan ilgilerinin her geçen gün artması bizi çok mutlu etmektedir. Eğitim merkezlerimizde gençlerimize, kadınlarımıza verdiğimiz eğitimlerimiz var. Her yaz 10 bin gençle değişik havacılık etkinliklerini Eskişehir ve Erzincan'da yürütüyoruz. 92 yıldır sportif ve sivil havacılık konusunda milletimize büyük hizmetler veren Türk Hava Kurumu'nun dünyada ses getirici böyle büyük organizasyonlarda dereceye girmesi bizleri de mutlu etmiştir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diye konuştu. Türkiye Dünya Havacı Kadınlar Enstitüsü'nün 2017 yılı etkinlikleri sonucu yaptığı değerlendirmeye göre belirlenen "VII. Dünya Havacı Kadınlar Haftası Ödülleri" kapsamında birinci seçildi. THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, "Türk Hava Kurumu Antalya Şubesi koordinesinde bu yıl Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Antalya Üniversitesi ile Antalya bölgesinde konuşlu havacılık kuruluşları ve eğitim organizasyonları ile işbirliği yapılarak toplam 31 uçuşlu ve uçuşsuz havacılık etkinliği düzelendi. Türk Hava Kurumu ve ülkem adına böyle bir ödülü almış olmaktan dolayı büyük bir mutluluk ve onur duydum. Önümüzdeki yıl bu organizasyonları daha çok katılımla gerçekleştireceğiz. Destekleri için Mentor Uçak Mühendisi Can Erel'e de teşekkür ediyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title