Haberler

Dünyanın Dostluk Enerjisi Türkiye'den Yola Çıkıyor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törende aralarında dünyanın en büyük Enerji Gemilerinin de yer aldığı dört yeni Enerji Gemisi Gana, Myanmar ve Endonezya'ya doğru yola çıkmaya hazırlandı.

Mevcut 13 Enerji Gemisi ile dünyanın en büyük Enerji Gemisi filosuna sahip olan Karadeniz Holding, büyümeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Sayın Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Sedef Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, katılımıyla 13 Kasım 2016'da Tuzla Sedef Tersanesi'nde düzenlenen törende en yeni dört Enerji Gemisi yola çıkmaya hazırlandı. 480 MW elektrik üretim kapasitesiyle dünyanın en büyük Enerji Gemileri olan Karadeniz Powership Osman Khan Gana'ya, Karadeniz Powership Onur Sultan ise Myanmar'a doğru yola çıkmaya hazırlanırken, 120 MW kapasiteleri ile Karadeniz Powership Gökhan Bey ve Karadeniz Powership Yasin Bey Endonezya için hazırlandı.

Karadeniz Powership Osman Khan ve Karadeniz Powership Onur Sultan, her biri 480 MW'lık kapasiteleri ve 300 metreye ulaşan uzunluklarıyla dünyanın en büyük Enerji Gemileri olma ünvanını paylaşıyorlar. Her iki gemi de rekor bir sürede tamamlandı. Biri Gana'da, yani Afrika'nın batısında; diğeri Myanmar'da Asya'nın güney doğu ucunda hizmet verecek.

Enerji piyasasında önemli bir boşluğu dolduran Karpowership Enerji Gemileri, acil enerji ihtiyacı olan ülkelere çözüm bulmak için geliştirildi. Tamamen Türk mühendislerce tasarlanan Enerji Gemileri Tuzla'da üretiliyor. Karpowership Enerji Gemileri bugün Lübnan'ın yüzde 27'sini, Gana'nın yüzde 22'sini, Zambiya'nın yüzde 16'sını ve Kuzey Sulawesi, Endonezya'nın elektrik ihtiyacının yüzde 31'ini karşılıyor. Ayrıca 3 Enerji Gemisi son altı senede Irak'ın da yüzde 15'ini karşıladı.

Dünyanın en büyük Enerji Gemisi filosuna sahip olduklarının altını çizen Karadeniz Holding CEO'su Orhan Karadeniz, "Karadeniz Holding olarak Türkiye'nin elektrik ihraç eden ilk şirketiyiz. Bunun üzerine 13 Powership ile 2700 MW'ı aşan kurulu güç

kapasitesine sahip dünyanın ilk ve en büyük Enerji Gemisi filosunu inşa ettik. Ayrıca inşaasına başladığımız 14 yeni gemiyle 4500 MW'a ulaşıyoruz. Bu kapasite dünyadaki bir çok ülkenin kurulu gücünden daha fazla. Türk girişimcileri olarak Türkiye'nin mühendisleri, işçileri, tersaneleri, bankaları, yatırımcıları ve 2000'i aşan Karadeniz Holding ekibinin emeği ile hayata geçirdiğimiz bu projemizin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Karadeniz Myanmar Gana Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title