Haberler

Dünyanın Çocukları Kocaeli'de Buluşuyor - Kocaeli

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Eğitim ve Eğlence Fuarı'na gelmeye başlayan öğrencilerin görüntüleri, -Kocaeli'de, 41 ülkeden bin çocuğun katılacağı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı için gelen Doğu Türkistanlı 25 çocuk, festival boyunca misafir olacakları Türk ailelerin evlerine yerleştirildi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8. düzenlenecek "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı"na katılmak üzere kente gelen çocuklar, festival boyunca kalacakları Türk ailelerin evlerine yerleştirilmeye başlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Eğitim ve Eğlence Fuarı'na gelmeye başlayan öğrencilerin görüntüleri,

-Kocaeli'de, 41 ülkeden bin çocuğun katılacağı 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı için gelen Doğu Türkistanlı 25 çocuk, festival boyunca misafir olacakları Türk ailelerin evlerine yerleştirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 8. düzenlenecek "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı"na katılmak üzere kente gelen çocuklar, festival boyunca kalacakları Türk ailelerin evlerine yerleştirilmeye başlandı.

Doğu Türkistan'dan Türkiye'ye aileleriyle göç etmek zorunda kalan 25 çocuk, Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Hamit Özdağ İmam Hatip Ortaokulunda Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, okul müdürü ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Ellerinde Doğu Türkistan bayraklarıyla gelen çocuklar, festival boyunca kalacakları önceden belirlenen ailelere teslim edildi. Doğu Türkistanlı çocukların ve Türk ailelerin sevinçli ve heyecanlı oldukları görüldü.

Kafilenin rehber öğretmeni Münevver Özuygur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kafilede 1-2 sene önce Türkiye'ye, İstanbul'a göç eden ailelerin çocukları olduğunu belirterek, "Çocukların bir kısmı Kur'an kursunda, diğerleri ilkokul ve imam hatip okullarında okuyor. Türkiye'yi çok seviyoruz. Kocaeli'yi çok beğeniyoruz. Çünkü kendimizi en rahat hissettiğimiz bir ülkedeyiz. Türkiye bizim kendi ailemiz gibi." şeklinde konuştu.

Türkistanlı Nurettin Hasan (12) ailesinin Doğu Türkistan'dan İstanbul'a göç ettiğini, 6. sınıfa gittiğini belirterek, "Kocaeli'yi çok beğendim. Bütün dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan çocuk bayramı için buradayım." ifadesini kullandı.

Türkistanlı 12 yaşındaki Muhammet Hamza'yı evine misafir olarak kabul eden Ahmet Kurt, Türk insanına yakışır bir şekilde misafirperverlik göstereceklerini ifade etti.

Abdülmecid Buğra'yı misafir eden Muhammet Gülseli, kendisine 'Doğu Türkistanlı çocukları misafir eder misin?' diye sorulduğunda hiç düşünmeden memnuniyetle kabul ettiğini belirtti.

Eşi Meryem Gülseli de, çok heyecanlı olduğunu, Abdülmecid Buğra'yı mutlu etmek için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi.

Doğu Türkistanlı çocuklar, yanlarında misafir olarak kalacakları aileleriyle yeni evlerine gitti.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği, "23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı" dolayısıyla, 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun, Kocaeli'deki çocuklarla buluşturulması amaçlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Türkistan 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title