Haberler

Dünyanın Beklediği Açıklama Yapıldı FED Faizi Değiştirmedi

Güncelleme:

Amerikan Merkez Bankası Açık Piyasa Komitesi kararında, aralık ayındaki duruşunu koruyarak faizleri değiştirmedi. Bu durum Merkez Bankası'nı da etkileyecek.

Fed faiz artırımıyla ilgili Aralık ayında karar metnine eklediği 'sabırlı olacağız' ifadesini ocak ayındaki karar metninde de korudu. Bu ifade piyasa uzmanları tarafından faiz artırımının en erken haziran ayında yapılacağı şeklinde yorumlanmıştı.

DOLAR YÜKSELDİ

Karar öncesi 2.3810 da seyreden dolar hafif bir hareketle kararın hemen ardından yatay bir hareketle 2.3824'e yükseldi. Dolar öğleden sonra 2.3830'a kadar yükselerek 16 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

GÖZLER MERKEZDE

Karar sonrası gözler Merkez Bankası'na çevrildi. Merkez'in önümüzdeki dönemde yeni bir faiz indirimi kararı alması bekleniyordu. FED'in bu kararının bankayı da etkileyeceği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Fed Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (7)

kerpetenmobilWeb@haberler.com:

Baskıyla faizleri indirmekle olmuyor ekonomi yönetimi. Eğer oluyorsa aynı baskıyı dolar vs. için de bekliyoruz. Kolay gelsin...

7
3
yanıtYanıtla
AKPLİ:

DOLAR DAHADA YÜKSELECEK İZLEYİN GÖRÜN. .

8
2
yanıtYanıtla
kapkara:

bütün paramı la bir daire aldım umurumda bile değil artık yatağa girdiğimde horul horul uyuyorum. . .

6
1
yanıtYanıtla
ÖMER VELİ RIZA:

Bu merkez bankası yabancı gibi ya sirtakis gibi

0
1
yanıtYanıtla
Yavuz Anti:

FED toplanıp çay kahve içiyor, bizde dolar artıyor, benzine zam geliyor, yorumcular da acıklama yapıyor, o kadar biliyorsanız, toplantı oncesi bilin de görelim, sizi cahiller, sizin yaptıgınız acıklama kadar biz de biliyoruz bu işleri zaten. . .

1
0
yanıtYanıtla
ElemobilWeb@haberler.com:

Trışkadan bi haber daha...

0
0
yanıtYanıtla
money..mobilWeb@haberler.com:

Dolarin yukselmesi demek herseye zam demek . Ornegin disaridan 100 dolar a gelen bir mal 240 liraya satilir .asgari ucret 340 dolar . Bizim ulkemizde disariya bagimli bir ulke disariya 170 milyar dolarlik ihracat yapiyoruz 370 milyar dolarlik alîm yapiyoruz .. .ekonomi harika ...faizleri dusurmeye devam edin ...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title