Haberler

Dünyam Hastanesi Dahiliye Uzmanı Mesut Polat Açıklaması

Dünyam Hastanesi Uzman Doktor Mesut Polat , “Grip bilindiği üzere H1N1 veya H3N2 gibi çeşitli isimlerle adlandırılan İnfluenza virüslerinden meydana gelen bir hastalıktır.

Dünyam Hastanesi Uzman Doktor Mesut Polat, "Grip bilindiği üzere H1N1 veya H3N2 gibi çeşitli isimlerle adlandırılan İnfluenza virüslerinden meydana gelen bir hastalıktır. Gripten korunmanın en önemli yolu grip aşısıdır" dedi.

Kış mevsiminde en çok korkulan hastalıklardan bir tanesinin grip olmaya başladığını dile getiren Mesut Polat, "Gribin dünyada kuş gribi, domuz gribi gibi çeşitleri vardır. Bir de mevsimsel grip var. Sağlık Bakanlığını verilerine göre grip virüsünden çeşitli şehirlerde ölüm vakaları bildirilmeye başlanmıştır. Grip bilindiği üzere H1N1 veya H3N2 gibi çeşitli isimlerle adlandırılan İnfluenza virüslerinden meydana gelen bir hastalıktır" diye konuştu.

Gripten korunmanın en önemli yolunun grip aşısı olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. Polat, "Grip aşısı yaptırmanın karşısında bazı fikirler vardır. Aşının yeterli derecede bu hastalıktan korumadığı, gereksiz olduğu konusunda bazı spekülasyonlar vardır. Bunda da haklılık yönleri yok değildir. Fakat bana göre grip aşısı yaptırmanın maliyet konusu vardır. Bir de yumurtaya karşı alerjisi olanlar yaptıramaz. Bunun dışında grip aşısı yaptırmanın vücudumuza hiçbir zararı yoktur. Grip aşısı İnfluenza virüsünün zayıflatılmış, öldürülmüş halidir. Sağlık Bakanlığının açıklamalarına göre grip aşısı geçen yılki rastlanan suçlarla bu sene rastlanan suçlar arasında benzerlik bulunduğu ve aşının yüzde yüz insanlara koruyucu etkisinin bulunduğu da tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

İnfluenza virüsünün damlacık yoluyla bulaştığını belirten Polat, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Öksürükle insanların ağız ve boğazlarından çıkan virüslerin etrafa yayılmasıyla bulaşır. Grip virüsünü taşıyan kişilerin burun, boğaz mukozalarında bulunmaktadır ve tükürük damlacıklarıyla etrafa yayılmakta ve bu virüsün yapıştığı insanların elleri, ellerin dokunduğu kapı tokmakları, kişinin kullandığı şahsi eşyalar bulaşmada önemli rol oynamaktadır. Gripli insanlarla karşılaşmamak için toplu yerlerden kaçınmalıyız. İnsanlarla yakın temastan kaçınmalıyız. Grip olan kişiyle temas ettiysek ellerimizi güzelce yıkamalıyız. Kişisel hijyene dikkat etmeliyiz. Gripten korunmak için uyku düzenimizin iyi olması, düzenli beslenmek önemlidir. Beslenme açısından C vitamini bol olan gıdalar almalıyız. Grip aşısını sağlık personelleri, kalabalıkla temas etmek durumunda bulunan kişiler, okul çalışanları, toplu taşıma araçlarını kullananlar, 65 yaş üzeri vatandaşlar, iki yaş altındaki çocuklar, bağışıklık sistemi zayıf olanlar ve hamilelerin yaptırması gerekir. " - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title