Haberler

Dünyagöz'ün Yeni Medikal Direkötürü Uluslararası Bir İsim Oldu

Göz alanında yaptığı buluşları ve geliştirdiği tedavi yöntemleriyle dünyanın en önemli isimlerinden birisi olan ve bugüne değin on binlerce kişiye ışık olan Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, Avrupa'nın en büyük göz hastaneleri zinciri olan Dünyagöz'ü tercih etti. Prof. Dr. Pallikaris'in Dünyagöz Hastaneleri'nin Medikal Direktörü olmasıyla birlikte Dünyagöz Hastaneler Grubu, yurt içi ve yurt dışındaki mevcut hastaneleri ile 2014 ve 2015 yıllarında açacağı yeni hastaneleriyle çok uluslu bir marka olarak çalışmalarına hız verecek.

Prof. Dr. Ioannis Pallikaris ile birlikte araştırma ve eğitim çalışmalarına ağırlık verilerek, Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak uluslararası arenada daha fazla söz sahibi olmayı hedeflediklerini belirten Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, şunları söyledi: "Prof. Dr. Pallikaris'in medikal direktörümüz olarak göreve başlamasıyla birlikte, bugüne dek uluslararası alandaki pek çok projemiz hız kazanacak. Eğitim ve akademik işbirlikleri konusunda dünyanın önde gelen üniversite ve kuruluşlarıyla yan yana gelerek, medikal gücümüzü ortaya koymak ve markamızın dünya çapında tanınırlığını artırmak önceliklerimizi oluşturacak."

Sağlık Bakanlığı'na teşekkür ediyoruz: Prof.Pallikaris, hem yöneticilik hem doktorluk yapacak

Eray Kapıcıoğlu, Sağlık Bakanlığı'nın yabancı uyruklu hekimlerin Türkiye'de çalışabilmesine izin vermesinin çok önemli bir gelişme olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı'na yabancı uyruklu hekimlerin Türkiye'de çalışmasına izin verdiği için teşekkür ediyoruz. Bu sayede Prof. Dr. Pallikaris gibi dünyanın sayılı oftalmologları arasında yer alan bir ismi hem Dünyagöz Hastaneler Grubu'na hem de Türkiye'ye kazandırdığımız için gurur duyuyoruz.

Prof. Pallikaris medikal direktör olarak yürüteceği yöneticilik görevinin yanı sıra, Türk hastaların muayene ve ameliyatlarını grubumuz bünyesinde yapacak. "

Neden Dünyagöz Hastaneler Grubu'nu seçtim? Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun yeni medikal direktörü olan Prof. Dr. Pallikaris Dünyagöz'ü seçme nedenleri arasında şunların yer aldığına dikkat çekti; "2000 yılından bu yana bilimsel danışmanlığını yürüttüğüm Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun medikal direktörü olmaktan gurur duyuyorum. Dünyagöz'ün tüm hastanelerinin dünyadaki en son teknolojilere sahip olması, hekim kadrosunun son derece yetkin ve başarılı olması, modern ve vizyoner bir yönetim anlayışının bulunması ve hizmet kalitesinin dünyadaki diğer hastanelerle kıyaslandığında çok yüksek olması benim için tercih sebebi oldu."

Dünyagöz, üniversite hastanesi olacak

Prof. Dr. Pallikaris, Dünyagöz Hastaneler Grubuyla ilgili hedeflerini şu şekilde açıkladı: "Dünyagöz Hastaneler Grubu, Avrupa'nın göz alanında en büyük hastaneler grubu. Sahip olduğu bu güçten hareketle Dünyagöz'ü sadece bugünün değil, geleceğin tedavi yöntemlerini ve teknolojilerini dizayn eden bir kurum olma yolunda ilerlemesi için çalışmalar yürüteceğim. Burada çok iyi yetişmiş, işinin ehli bir doktor kadrosu bulunuyor. Bu hekimlerimizin tecrübesinden halkımızın olduğu kadar hekim adaylarının da faydalanabilmesi için üniversite hastanesi olmayı hedefliyoruz. Bu noktada afiliasyon çalışmalarımız devam ediyor. Bu süreçte, Dünyagöz'ün akademik ve bilimsel alt yapısının daha güçlü hale gelmesi ve iş birliği yolunda stratejik adımlar atması öncelikli hedeflerim arasında olacak. Ayrıca Dünyagöz'ü göz branşında klinik araştırma merkezi olmasını sağlayacak ve uluslarararı klinik araştırma merkezlerinin bir parçası haline getirecek iş birliklerine imza atmayı hedefliyoruz."

Prof. Dr. Ioannis Pallikaris Hakkında

Prof. Dr. Ioannis G. Pallikaris 40 yılı aşkın meslek hayatında geliştirdiği pek çok yöntem ve teknikle göz tıbbının bugün geldiği noktada büyük katkısı vardır. 20 'nin üzerinde patentin, 15'in üzerinde uluslararası ödülün sahibidir. Lazer tedavilerinde kullanılan LASIK yönteminin mucididir. Bu sebeple tüm dünyada "lasik'in babası" olarak anılmaktadır. Uzun bir dönem Girit Üniversitesi'nin rektörlüğünü yapmış olan Pallikaris, halen Girit Üniversitesi'nin Onursal Başkanı'dır. Üniversite bünyesinde dünyanın dört bir yanından gelen cerrahların eğitim çalışmaları yapmasını sağlamak üzere Vardinoyannion Göz Enstitüsü'nü kurmuştur. Profesör Pallikaris, geçen dönem Avrupa Katarakt ve Refraktif Cerrahi Derneği'nin (ESCRS) başkanlığını yapmıştır. Oftalmoloji alanına yaptığı katkılarla tüm dünyada saygın bir isim olarak öne çıkan Prof. Dr. Pallikaris, 2014 yılında yapılan "En etkili 100 oftalmolog" sıralamasında 6. sırada yer almıştır.

Prof. Ioannis Pallikaris ayrıca 200'in üzerinde uluslararası tıp kongresine ve tanınmış üniversitelere konuşmacı olarak davet edilmiş ve halen göz hekimi olarak mühendis ve fizikçilerden oluşan ekibiyle yürüttüğü çalışmalarla tıp teknolojilerinin gelişimine katkı sağlamaktadır. .

Prof. Dr. Pallikaris, alanında, tedavisi zor, özellikle tümör, kornea nakli gibi operasyonları kolaylıkla gerçekleştiren bir hekim olduğundan, "Palli vakaları" olarak nitelendirilen spesifik bir hasta grubunda elde ettiği başarılı sonuçlarla oftalmoloji camiasında bilinmektedir.

Kaynak: KurumsalHaber.com / Basın Bültenleri

Sağlık Bakanlığı Türkiye Basın Bültenleri Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title