Haberler

Dünyadaki Gençlik Politikaları Bakü'de Masaya Yatırılıyor

1. Global Gençlik Politikaları Forumu Azerbaycan'da düzenleniyor.

Azerbaycan, 160 ülkeden 700 yetkili ve uzmanın katıldığı 1. Global Gençlik Politikaları Forumu'na evsahipliği yapıyor.

Bakü'nün yeni mimari sembollerinden Haydar Aliyev Merkezi'nde düzenlenen forumunun açılış toplantısına, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Yardımcısı Magdy Martinez Soliman, BM Genel Sekreterinin Gençlik Özel Temsilcisi Ahmed Alhendavi, çok sayıda ülkeden bakan, yetkililer ve davetliler katıldı.

Toplantıda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in mesajı okundu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un görüntülü mesajı izlendi.

Açılış konuşmalarının ardından forumu basın mensuplarına değerlendiren Bakan Azad Rehimov, 1998 yılından beri dünyada bu konuda bir forumun yapılmadığını, bu nedenle büyük önem taşıdığını söyledi.

Bakü'de ise ilk kez böyle bir etkinliğin düzenlendiğini ifade eden Rehimov, foruma 160 ülkeden 700 kişinin katıldığını belirtti.

Foruma 105 ülkeden gençlik politikalarından sorumlu kurumların başkan ve temsilcileri, 61 bakan veya bakan düzeyinde yetkilinin katıldığını bildiren Rehimov, forumun sonunda bildiri kabul edileceğini ve bu bildirinin dünyadaki gençlik politikalarına yeni açılımlar kazandıracağını kaydetti.

Azerbaycan'ın yanı sıra Avrupa Konseyi, UNESCO, BM Kalkınma Programı tarafından organize edilen forumun 3 gün süreceği ve bu sürede "Çağdaş gençlik politikalarının başlıca yönleri", "Gençlik politikasının hazırlanmasında esas ilkeler", "Gençlik politikasının hazırlanmasının yasal çerçevesi", "Gençlik politikasının hazırlanmasında bilgi ve istatistiğin önemi" gibi konularda panellerin düzenleneceği ve forum sonunda Bakü Bildirisi'nin kabul edileceği belirtildi. - Bakü

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler İlham Aliyev Azerbaycan Bakü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title