Haberler

Dünyada İlk Atlı Oryantring Yarışması Kapadokya'da Yapıldı

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu, Kapadokya Bölgesi'nde bulunan at yetiştiricileri ve binicilerin tavsiyesi ile yaptıkları atlı oryantiring yarışmasının dünyada ilk olduğunu söyledi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından organize edilen Uluslararası Kapadokya Kupası ve 4'üncü Kademe Oryantiring Yarışmaları, peribacaları ve kayadan oyma kiliseleri ile ünlü Göreme beldesinde başladı. Koşarak veya atla harita ve pusula yardımı ile yön bulunarak yapılan dayanıklılık sporu oryantiring yarışmasında, Göreme Uzundere yolu üzerinde bulunan başlangıç noktasından çıkış yapan İtalya, Almanya, İsveç, Norveç, Rusya, Azerbaycan ve Türkiye'den 930 sporcu önceden belirlenen parkurlarda koşarak veya atla yönlerini bulmaya çalıştı.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, yaklaşık 2 yıllık süreç sonunda yaptıkları atlı yarışma ile dünyada bir ilki başlattıklarını belirtti.

Çolakoğlu, şöyle dedi:

"Yaklaşık 1300 sporcu yarışlar için Kapadokya'da bulunuyor. Bu bölgeyi çok seviyoruz.  Yerel yönetimler ciddi destek veriyor. Biz bu yarışmaları artık uluslararası arenaya taşımayı istiyoruz. Uluslararası spor dallarına bir spor dalı daha katacağız. Yarışların daha profesyonel yapılması için Türkiye Binicilik Federasyonu ile de görüşeceğiz. Şu an 22 binici bu yarışa katılıyor. Yarışa katılanlar tamamen binicilerdir. Öncelikle onlara oryantiring eğitimi verildi. Oryantiring sporu koşarak yapılıyordu daha önceki yıllarda. Bu bölgede at yetiştiricileri ve binicileri ile özellikle Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nden Kürşat Özcan'ın tavsiyesi ile bu yıl ilk defa atlı oryantiring yaptık. Yaklaşık iki yıllık süreç sonunda atlı yarışmada gerçekleşti ve dünyada ilk defa başlatıyoruz. Uluslararası spor dallarına bir spor branş daha katmış olacağız. Şu an 22 binici bu yarışa katılıyor. Türkiye Binicilik Federasyonu ile birlikte çalışma yaparak katılımı önümüzdeki yıllarda artırmayı planlıyoruz. Yarışa katılanlar tamamen binici öncelikle onlara oryantiring eğitimi verildi. Binicilik özel ihtisaslı spor olduğu için önümüzdeki yıllarda da oryantiring sporcularına binicilik eğitimi vererek daha güzel etkinlikler yapacağız."

Atlı oryantiring dalında yarışmaya katılan sporcular koşarak veya atlarıyla belirlenen parkurda hedefleri bulmaya çalıştı. Yarışma, Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyünde yarın yapılacak uzun mesafe koşusuyla sona erecek. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kapadokya Uzundere Türkiye Göreme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title