Haberler

Dünyada 2013 Böyle Geçti

ABD’de hükümet, iktidar ile muhalefetin 6 haftalık bütçe çıkarma konusunda uzlaşmaya varamaması üzerine 17 yıl aradan sonra resmi olarak kapandı.

ABD'de hükümet, iktidar ile muhalefetin 6 haftalık bütçe çıkarma konusunda uzlaşmaya varamaması üzerine 17 yıl aradan sonra resmi olarak kapandı.

AA'nın küresel yapılanmasının önemli ayağı olan ve Avrupa koordinasyonunun merkezi olacak Brüksel ofisi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımıyla hizmete açıldı.

Bulgaristan'da Sosyalist Partisi, 1984-1989 yıllarında ülkedeki Türklere karşı uygulanan asimilasyon politikası nedeniyle özür diledi.

Haiyan tayfunu sebebiyle son yılların en büyük felaketlerinden birini yaşayan Filipinler'de, Anadolu Ajansı bölgeye ilk ulaşan ekiplerden biri olurken, Türkiye, zor günler geçiren Filipinler halkına, 500 acil aile barınma çadırı, 5 bin 125 battaniye ve 550 aile mutfak seti yardımında bulundu.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye'de savaşın başladığı 18 Mart 2011'den 30 Ekim 2013'e kadar 133 bin 43 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) "dünya barışı ve güvenliğini sağlamada yetersiz kaldığı" gerekçesiyle Konsey'in geçici üyeliğini kabul etmediğini açıkladı.

Azerbaycan'da 9 Ekim'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 84,54 oy alan İlham Aliyev, yemin ederek göreve başladı.

Ekim ayının önemli gelişmeleri şöyle:

1 Ekim

-ABD'de hükümet, iktidar ile muhalefetin 6 haftalık bütçe çıkarma konusunda uzlaşmaya varamaması üzerine 17 yıl aradan sonra resmi olarak kapandı.

-Bangladeş'te muhalefet partisi liderlerinden Selahattin Kader Çovdhuri, 1971'deki bağımsızlık savaşı sırasında insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle idama mahkum edildi.

-Myanmar'da, ülkenin batısındaki Thabyachaing köyünde meydana gelen olaylarda 94 yaşında Müslüman bir kadın öldürüldü, 80 ev ateşe verildi.

-Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'ni memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

2 Ekim

- Anadolu Ajansı'nın küresel yapılanmasının önemli ayağı olan ve Avrupa koordinasyonunun merkezi olacak Brüksel ofisi, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün katılımıyla hizmete açıldı.

-Mısır hükümeti, Kuveyt Kalkınma Fonu ile 108 milyon dolar değerinde kredi anlaşması imzaladı.

3 Ekim

-Meksika'nın Pasifik kıyılarında etkili olan Manuel kasırganın neden olduğu sel ve toprak kaymasında 157 kişi hayatını kaybetti.

- Anadolu Ajansı 100. Yıl Vizyonu kapsamında Getty Images ile imzaladığı anlaşma kapsamında fotoğraflarını uluslararası medyada geniş bir dağıtım ağına yaymaya başladı.

-İtalya'nın Lampedusa adası açıklarında içinde 518 kaçak göçmenin bulunduğu teknenin batması sonucu 312 göçmen hayatını kaybetti.

5 Ekim

-Lübnan'da İsrail adına casusluk yaptığı suçlamasıyla gıyabında yargılanan ve suçlu bulunan emekli Tuğgeneral Gassan el-Ced hakkında idam cezası verildi.

8 Ekim

-BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'nin kimyasal silahlarının imhası için BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nden (OPCW) yaklaşık 100 personelin görev yapacağını bildirdi.

9 Ekim

-Azerbaycan'da halk, yeni cumhurbaşkanını belirlemek için sandığa gitti. 9 adayın yarıştığı seçimde resmi olmayan ilk sonuçlara göre, yüzde 84,73 oyla mevcut Cumhurbaşkanı İlham Aliyev kazandı.

-Pakistan Yüksek Mahkemesi yaklaşık 6 aydır ev hapsinde tutulan eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref'i kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

10 Ekim

-Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı, ülkede Ağır Akut Solunum Yolu Yetersizliği Sendromu (SARS) hastalığının türevi olduğu saptanan Corona virüsü MERS-CoV nedeniyle 124 kişinin öldüğünü açıkladı.

-İslamabad Yüksek Mahkemesi, kefaletle serbest bırakılan eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref hakkında "Lal Mescit baskını" ile ilgili olarak tutuklama kararı verdi.

11 Ekim

-Makedonya'nın başkenti Üsküp'e bağlı Çayır Belediyesi'nde, Türkçe resmi dil olarak kabul edildi.

-İtalya'nın, "Sicilya Kanalı" olarak adlandırılan bölgede kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu 33 kişi öldü.

13 Ekim

-Hindistan'ın güneydoğusunda aşırı yağışların neden olduğu sellerde 39 kişi öldü, 70 bin kişi tahliye edildi. Madya Pradeş eyaletindeki köprüde yaşanan izdiham nedeniyle 109 kişi hayatını kaybetti.

15 Ekim

-Filipinler'in orta kesiminde meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde 144 kişi öldü, 291 kişi yaralandı.

16 Ekim

-Güney Asya ülkelerinden Laos'ta iç hatlar seferi yapan yolcu uçağının düşmesi sonucu 44 kişi öldü.

17 Ekim

-Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's, hükümetin kapanmasının ABD ekonomisine maliyetinin 24 milyar dolar olduğunu açıkladı.

-BM Genel Kurul'da yapılan oylamada, Nijerya, Çad, Litvanya, Suudi Arabistan ve Şili, BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2014-2015 dönemi geçici üyeleri olarak seçildi.

18 Ekim

-Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) "dünya barışı ve güvenliğini sağlamada yetersiz kaldığı" gerekçesiyle Konsey'in geçici üyeliğini kabul etmediğini açıkladı.

19 Ekim

-Fransa Meclisi Genel Kurulu, hükümetin sunduğu yılda 1 milyon avrodan fazla gelir elde edenlere yüzde 75 vergi getirilmesini öngören maddeyi kabul etti.

-Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde kaçak içkiden zehirlenen 42 kişi hayatını kaybetti.

-Azerbaycan'da 9 Ekim'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 84,54 oy alan İlham Aliyev, yemin ederek göreve başladı.

-Lübnan'da kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcısı Murat Ağca serbest bırakıldı.

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD basınında MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı hedef alan iddialara ilişkin olarak, 2002 yılından bu yana dış politikayla ilgili kritik dönemlerde bu tür karalama kampanyalarıyla karşılaştıklarını söyledi.

20 Ekim

-Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen intihar saldırısında 52 kişi öldü, 44 kişi yaralandı.

-Mısır'da El-Ezher Üniversitesi önünde darbe karşıtı gösterilere katılan 41 öğrenci gözaltına alındı.

-Güney Sudan'da yönetim karşıtı militanlarca düzenlenen silahlı saldırıda 79 kişi öldü, 87 kişi yaralandı.

21 Ekim

-Bulgaristan hükümeti, artan sığınmacı akınını durdurmak için Türkiye sınırına 30 kilometrelik duvar inşa etme kararı aldı.

-ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA), Fransa'da milyonlarca telefon görüşmesini dinlediği ve elektronik postaları izlediği ileri sürüldü.

22 Ekim

- Suriye'nin Dostları Çekirdek Grubu'ndaki 11 ülkenin Dışişleri Bakanları ile Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) yetkilileri, İngiltere'nin başkenti Londra'da toplandı.

24 Ekim

-ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a mesleki ve kişisel açıdan büyük saygı duyduğunu ve Türkiye ile ABD arasında güvenlik ve istihbarat konusundaki yakın işbirliğinin süreceğini söyledi.

25 Ekim

-Suriye'nin başkenti Şam'ın Vadi Barada bölgesinde cuma namazının ardından bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucunda 150 kişi öldü, 250 kişi yaralandı.

26 Ekim

-Nijerya'nın Yobe eyaletinde askerler ve militanlar arasında çıkan çatışmalarda 126 kişi hayatını kaybetti.

29 Ekim

-Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Küba'ya uygulanan ekonomik ve finansal ambargoları oy çokluğuyla kaldırdı.

30 Ekim

-Türkiye'nin en büyük alt yapı projelerinden biri olan ve Asya ve Avrupa'yı deniz altından bağlayan Marmaray projesi, dünya basınında geniş yankı buldu.

31 Ekim

-Nijer'de Sahra Çölü'nü geçerek Avrupa'ya gitmek için kamyonlarla yola çıkan 87 göçmen susuzluktan öldü. Göçmenlerin cesetleri çölde bulundu.

-Kamerun'un kuzeyinde patlak veren sıtma salgınında yaklaşık 800 kişi öldü, 12 binden fazla kişi ağır hastalandı.

-Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye'de savaşın başladığı 18 Mart 2011'den 30 Ekim 2013'e kadar 133 bin 43 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

-Alman Yeşiller Partisi milletvekili Hans-Christian Ströbele, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden ile bir araya geldi.

-Çin, ABD'nin küresel casusluk faaliyetleri kapsamında Çin'de istihbarat çalışmaları yürütüldüğü iddiasıyla ilgili ABD'den açıklama istedi.

Kasım ayının önemli gelişmeleri şöyle:

2 Kasım

-Mali'nin kuzeyindeki Kidal bölgesinde iki Fransız gazeteci öldürülmüş olarak bulundu. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransız gazetecilere yönelik eylemi, nefretle kınadı.

4 Kasım

-13. Frankfurt Türk Film Festivali'nde ilk kez verilen "Altın Elma" ödülünü, yönetmenliğini Ali Aydın'ın yaptığı, oğlunu arayan bir babanın öyküsünü anlatan "Küf" isimli filmi, 3 dalda birden kazandı.

5 Kasım

-Hindistan, ülkenin güneyindeki Sriharikota'daki Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden Mars'a gidecek insansız uzay aracını fırlattı.

6 Kasım

-Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahmanov, ülkede yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini açık farkla kazanarak bir dönem daha görev yapma hakkı elde etti.

-New York'ta tarihi belediye başkanlığı seçimlerinde Demokrat aday Bill de Blasio, oyların yüzde. 73,3'ünü alarak yarışı birinci bitirdi.

9 Kasım

-Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 2013 Kainat Güzellik Yarışması'nın birincisi Venezuela'dan Gabriela Isler oldu.

11 Kasım

-Kapadokya, dünyadaki en büyük seyahat rehberi yayımcısı "Lonely Planet" tarafından, "en iyi balayı güzergahı" seçildi.

12 Kasım

-Anadolu Ajansı (AA), Filipinler'de büyük yıkıma yol açan Haiyan tayfununun ardından bölgeye ilk ulaşan ekiplerden biri oldu.

14 Kasım

-Alman otomobil firması Volkswagen'in "Tiguan" ve "Amarok" modellerindeki 1 milyon 39 bin aracı teknik arıza, 7 vitesli çift debriyajı 1,6 milyon aracı da yağ değişimi konusunda geri çağırdığı bildirildi.

15 Kasım

-Türkiye, Haiyan tayfunu nedeniyle zor günler geçiren Filipinler halkına, 500 acil aile barınma çadırı, 5 bin 125 battaniye ve 550 aile mutfak seti yardımında bulundu.

-Hollanda hükümeti, Suriye'den gelebilecek saldırılara karşı bu yılın başında NATO'nun isteği doğrultusunda Türkiye'ye gönderdiği Patriot füzelerinin görev süresinin uzatılmasına onay verdi.

16 Kasım

-Bulgaristan'da Sosyalist Partisi, 1984-1989 yıllarında ülkedeki Türklere karşı uygulanan asimilasyon politikası nedeniyle özür diledi.

18 Kasım

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD'nin başkenti Washington'daki temasları çerçevesinde ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'le görüştü.

19 Kasım

-British Council, Türkçe'yi Birleşik Krallık'ta gelecek 20 yılı için en önemli 10 dil arasında gösterdi.

21 Kasım

-Çalışmaları ile iki kez Nobel Kimya ödülüne layık görülen DNA'nın yapı taşlarının dizinini ortaya çıkaran yöntemlerin öncülüğünü yapan İngiliz bilim adamı Frederick Sanger, 95 yaşında hayata veda eti.

-İngiltere'nin başkenti Londra'nın güneyinde bir evde 30 yıldır köle olarak tutuldukları iddia edilen 3 kadın kurtarıldı.

22 Kasım

-Türkiye-Rusya 4. Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı'na katılmak üzere St. Petersburg'da bulunan Başbakan Erdoğan, konsey toplantısı öncesinde Konstantinovski Sarayı'nda Putin ile görüştü.

-Hintli Dünya Şampiyonu Viswanathan Anand'ı FIDE 2013 Dünya Satranç Şampiyonası'nda 6,5-3,5 yenen Norveçli Büyük Usta Magnus Carlsen, yeni dünya şampiyonu oldu.

24 Kasım

-Anadolu Ajansı Fotoğraf Sergisi New York'ta açıldı. Anadolu Ajansı Fotoğraf Sergisi, temaslarda bulunmak üzere New York'ta gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından açıldı.

-İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya (5+1) arasındaki, İran'ın nükleer programına ilişkin müzakerelerde 6 aylık geçici anlaşmaya varıldı. İran, ekonomik yaptırımların gevşetilmesi karşılığında çeşitli nükleer tesislerini uluslararası denetçilere açmayı kabul ederken, nükleer faaliyetlerinin bir kısımını da durdurmayı taahhüt etti.

25 Kasım

-Endonezya'nın batısında Sinabung yanardağı güçlü patlamalarla kül ve lav püskürttü. Yetkililer, patlamaların ardından alarm seviyesini en üst düzeye çıkarırken, dağın eteklerinde bulunan 17 köyden yaklaşık 15 bin kişi tahliye edildi.

-Tayland'da hükümetin devrilmesini isteyen yüzlerce gösterici, başkent Bangkok'ta Maliye Bakanlığına girdi.

26 Kasım

-Japonya İmparatoru Akihito'nun 80. doğum günü vesilesiyle Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a konuşma yaptığı sırada sözlü müdahalesi gerginliğe neden oldu.

27 Kasım

-Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA Amerika Bölge Direktörlüğü'nün merkez ofisinin açılışı için gittiği New York'ta dünyanın önde gelen ajansları AP, Thomson Reuters ve Getty Images'ın CEO'ları ile görüştü.

Aralık ayının önemli gelişmeleri şöyle:

1 Aralık

-Fransa'da, vergi artışları ve yeni vergilerin uygulamaya konulmasını protesto etmek amacıyla on binlerce kişi sokağa döküldü.

2 Aralık

-Irak'tan Afganistan'a ilk üst düzey ziyaret gerçekleştirildi. Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, günübirlik resmi ziyaret için Afganistan'ın başkenti Kabil'e geldi. Zebari, temasları çerçevesinde ilk olarak Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai tarafından kabul edildi.

4 Aralık

-Dışişleri Bakanı Davutoğlu, AB ile Türkiye arasında vize serbestliği diyaloğu görüşmelerinin ve geri kabul anlaşmasının imzalanmasına karar verildiğini bildirdi.

6 Aralık

-26. Best Model Of The World 2013 Yarışması Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlendi. 42 ülkeden 56 mankenin yarıştığı gecede Türk manken Burak Çelik "en iyi erkek manken" kategorisinde birinci seçildi.

-Ürdün, BM Güvenlik Konseyi üyeliğine seçildi. Suudi Arabistan'ın reddetmesi nedeniyle boş kalan BM Güvenlik Konseyi 2014-2015 yılları geçici üyeliğine Ürdün seçildi.

-Ukrayna'nın eski Başbakanı Yulya Timoşenko'nın 12 gündür sürdürdüğü açlık grevi sona erdi.

9 Aralık

-Mısır'da darbenin ardından tutuklanan TRT muhabiri Metin Turan, 115 gün sonra tahliye edildi.

10 Aralık

-Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Oomen-Ruijten, Avrupa'nın geleceğini Türkiye'nin şekillendireceğine emin olduğunu bellirtti.

-BM Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, kuruluşu adına Nobel Barış Ödülü aldı.

-Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, ABD'yi "sömürgeci güç" gibi davranmakla suçladı.

11 Aralık

-Birleşmiş Milletler'de çalışan AA İngilizce servisi başmuhabiri Erol Avdovic'e, New York Eyalet Meclisi tarafından başarı ödülü verildi.

12 Aralık

-Bangladeş Yüksek Mahkemesi, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'ya verilen idam cezasını onadı. Molla, asılarak idam edildi. Bangladeş televizyonları, Molla'nın idam cezasının Dakka'daki bir cezaevinde infaz edildiğini duyurdu.

-Abdulkadir Molla'nın idam edilmesi birçok dünya liderleri tarafından kınandı.

-İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalonya özerk yönetim başkanı Artur Mas'ın, Katalan parlamentosundaki ayrılıkçı siyasi partilerin liderleri ile anlaşarak, 9 Kasım 2014 tarihinde Katalonya'da bağımsızlık yanlısı bir referandum yapma kararı almasına sert tepki gösterdi.

13 Aralık

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Atina ziyareti kapsamında, Yunan mevkidaşı Evangelos Venizelos ile Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğinin yeni binasının açılışını yaptı.

14 Aralık

-AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın arabuluculuğunda 20'nci kez bir araya gelen Sırbistan ve Kosova başbakanları, yargı konusundaki anlaşmazlığı aşamadı.

15 Aralık

-Almanya'da ilk kez bir Türk bakan oldu. SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz'un göç, mülteci ve uyumdan sorumlu devlet bakanı oldu.

-Türkmenistan'da ilk defa çok partili seçim yapıldı. 3 milyonun üzerindeki seçmenin yüzde 91.3'ünün oy kullandığı seçimlerde Demokrat Parti, 125 koltukla parlamentoya 47 milletvekilini gönderirken Sanayiciler ve Girişimciler Partisi ise 14 koltuk elde etti.

16 Aralık

-Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da cumhurbaşkanlığı muhafızlarının birbirleriyle çatıştı. Resmi televizyon ve radyo yayını kesildi.

-Türkiye ve AB arasında "Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni" ve "Geri Kabul Anlaşması" imzalandı. Mutabakat metni, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmström tarafından imzalandı.

17 Aralık

-Almanya Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel, Federal Meclis'te yapılan seçimde 462 oy alarak  2005 ve 2009 yıllarının

ardından üçüncü kez başbakan seçildi.

-Azerbaycan'da Hazar Denizi'nden çıkarılan doğalgazın işletilmesi ve Avrupa'ya taşınması amacıyla "Şahdeniz 2 Nihai Yatırım Anlaşması" imzalandı.

-Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Doğu Perinçek'in 2008 yılında yaptığı başvuruyla ilgili olarak İsviçre'nin insan hakları ihlalinde bulunduğuna hükmetti.

-AB dışişleri bakanları, 19-20 Aralık'ta yapılacak zirvede, liderlerin nihai onayına sunulacak olan sonuç bildirisinde yer alan Türkiye'yle ilgili paragrafları kabul etti.

18 Aralık

-AB, uzun süredir tartışılan, tütün ürünlerinin nasıl üretileceği ve satılacağı konusunda daha sıkı kurallar getiren yeni bir direktif üzerinde anlaştı.

19 Aralık

-AB tarafından alınan ekonomik kararları protesto eden gruplar, 28 üye ülkenin devlet ve hükümet başkanlarını bir araya getirecek zirve öncesi, sabahın erken

saatlerinden itibaren AB kurumlarına giden yolları kapattı.

20 Aralık

-İngiltere'de bir camiye molotofkokteyli atan iki kişiye 6'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

-Fransa'daki George Pompidou Hastanesi'nden bir ekip, yapay kalbi 70 yaşın üstündeki hastaya nakletmeyi başardı.

21 Aralık

-Almanya'nın Holzminden kentinde psikolojik rahatsızlığı bulunan üniversite öğrencisi 29 yaşındaki Emrah K, özel harekat polislerince öldürüldü.

22 Aralık

-İsveç'in başkenti Stockholm'de toplanan çok sayıda gösterici, yabancı karşıtı saldırıları ve ırkçılığı kınadı.

23 Aralık

-Avrupa Birliği (AB), Orta Afrika Cumhuriyeti'ne (OAC) silah ve silahla bağlantılı malzeme ihracatını bugünden itibaren yasaklayarak silah

ambargosu uygulamaya başladı.

-Moritanya'da genel ve yerel seçimlerin ikinci turundan iktidar partisi zaferle çıktı.

24 Aralık

-Rusya'da AK-47 saldırı tüfeğinin (Kalaşnikov) tasarımcısı Mihail Kalaşnikov 94 yaşında hayatını kaybetti.

-ABD'de çalışmalarını sürdüren Türk bilim adamı Ahmet Yıldız, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Genç Bilim İnsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Ödülü'yle onurlandırıldı.

-Japonya'da 2011'de meydana gelen deprem ve tsunami felaketinden sonra kurtarma çalışmalarına katılan 51 Amerikan deniz piyadesi, hasar gören Fukuşima nükleer santralini işleten Tokyo Elektrik Enerji Şirketi'ne (TEPCO) dava açtı.

-Almanya Merkez Bankası'nın, yurt dışındaki depolarda bulunan 37 ton altını ülkeye geri getirdi.

25 Aralık

-Almanya'nın Solingen şehrinde 1993'te ırkçıların evlerini kundaklanması sonucu yanarak hayatlarını kaybeden Türkler Hollanda'da anıldı.

-İran parlamentosundan 12 milletvekili, İranlı iş adamı Babek Zancani hakkında yolsuzluk soruşturması açılması talebinde bulundu.

-AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Esed güçlerinin bir haftadır sürdürdüğü varil bombalı hava saldırılarda çoğu çocuk 300'den fazla kişinin öldürülmesini kınadı.

-İngiltere'de 31 yıl önce kalp nakli yapılan 71 yaşındaki İngiliz John McCafferty, "nakilden sonra en uzun süre yaşayan hasta" olarak Guinness Dünya Rekorları'na girdi.

- Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Avrupa Birliği Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title