Haberler

Dünyaca Ünlü Zeytinyağı Tadımcıları Burhaniye'den Seslendi

Zeytin Dostu Derneği tarafından bu yıl 9. su düzenlenen Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması Burhaniye Belediyesi himayesinde, Burhaniye’de yapılan panel ile start aldı.

Zeytin Dostu Derneği tarafından bu yıl 9. su düzenlenen Natürel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması Burhaniye Belediyesi himayesinde, Burhaniye'de yapılan panel ile start aldı.

Burhaniye Belediyesi Reha Yurdakul Salonu'nda düzenlenen zeytin ve zeytinyağı paneli Burhaniyeliler tarafından büyük ilgi gördü. Yunanistan, İtalya ve Tayvan'dan katılan, konularında uzman zeytinyağı tadımcıları, Burhaniyeliler ile deneyimlerini paylaştılar. Zeytinyağı kalitelerinin ve dünyaya ihracatı hakkında bilgiler veren konuklar Körfez zeytinyağlarının da kalitesinin oldukça yüksek oluğunu vurguladılar. Tüm katılımcı uzmanlar zeytinyağının sağlık açsından faydalarına dikkat çekerken dünya çapında hala çok fazla kullanılmadığını ve bu kullanımın arttırılması gerektiğini vurguladılar. Üreticilerin bu konuda daha fazla bilinçlenmesi üzerinde duran uzmanlar kendi ülkelerindeki zeytin ve zeytinyağı sektörlerini anlatırlarken en fazla dikkat çeken Tayvan'dan gelen ünlü tadımcı Ellen Wu oldu. Çin'de Akdeniz İklimine sahip bir bölgede 10 bin ağaç zeytin olduğunu ancak 10 senedir herhangi bir ürün alınmadığını söyleyen Ellen Wu Tayvan ve Çinlilerin zeytinyağını hiç bilmediklerini vurguladı. Türkiye yağlarının kalitesini vurgulayarak eğitimlerine Türk yağlarını da katacağını söyleyen Ellen Wu kendi bölgesinde inşalara zeytinyağını anlatmaya devam edeceğini vurguladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal hoş geldiniz diyerek bütün uğraşımız Burhaniye'mizin Körfezimizin zeytinyağını tanıtmak dedi. "Bu bölgede, birçoğumuzun geçim kaynağını sağladığı zeytin ve zeytinyağı konusunda uğraş vererek insanlarımızın biraz daha fazla kazanması için uğraşıyoruz. Yaptığımız sadece budur! Bunun içinde bütün imkanlardan faydalanarak siz değerli halkımıza bu konuda da hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi. Panelin sonunda Zeytinyağı tadımı yapılarak, tadım konusunda bilinmeyenleri halka aktaran uzmanlar sorulan sorulara da cevap verdi. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner ünlü zeytinyağı tadımcılara katlım belgesi ve çiçekle teşekkür ederken Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal Burhaniye Belediyesi Zeytinyağlarından tadımcılara hediye etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Burhaniye Belediyesi Reha Yurdakul Necdet Uysal Tayvan Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title