Haberler

Dünyaca Ünlü Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Aydın Arıcı Artık Türkiye'de

Uzun Yıllar Amerika'da Yale Üniversitesi Kadın Sağlığı Bölümü'nde Kısırlık Tedavisi Bölüm Başkanlığı Görevini Sürdüren Dünyaca Ünlü Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Aydın Arıcı, Artık Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Bulunan Anadolu Sağlık Merkezi'nde (Asm) Görev Yapacak.

Uzun yıllar Amerika'da Yale Üniversitesi Kadın Sağlığı Bölümü'nde Kısırlık Tedavisi Bölüm Başkanlığı görevini sürdüren dünyaca ünlü kadın doğum uzmanı Prof. Dr. Aydın Arıcı, artık Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi'nde (ASM) görev yapacak.

Türkiye'den gittikten sonra Amerika'da ülkenin en büyük kadın doğum hastanesi olan Dallas'taki Parkland Memorial Hastanesi'ne girmeyi başaran Arıcı, burada ender vakalar üzerinde çalışmalar yaptı. 1986 yılında Amerika çapında bin kadın doğum uzmanının katıldığı yeterlilik sınavında da en yüksek puanı alarak birinci olmayı başaran Arıcı, Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak girdi. Burada uzun yıllar çalışarak, Kısırlık Tedavisi Bölüm Başkanlığı'na kadar yükselen Arıcı, ABD'de bulunduğu süre içinde 70'e yakın Türk hekiminin Yale'de eğitim görmesini sağladı.

Yale Üniversitesi tarafından sadece kendisine özel olarak çıkartılan bir yönetmelikle her ayın bir haftası, bu üniversite eğitim vermeye devam edecek olan Prof. Dr. Aydın Arıcı, geriye kalan zamanını ise Türkiye'de ASM Kadın Sağlığı Bölüm Koordinatörü olarak geçirecek. Dünyaca ünlü kadın doğum uzmanı olan Prof. Dr. Aydın Arıcı, halen kadınların yüzde 8 ila 10'unda görülen ve sancılı adetle kendini gösterip kısırlığa sebep olan "endometriosis" hastalığının sırrını araştırıyor.

(KA-MŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500

Yorumlar (2)

Sevgi:

Polikistik over sendromuna kesin etki edecek tedavi yöntemi varmı 10 yıldır uğraşıyorum bu dertle geçici tedavi oluyor sonra aynı şikayetim devam ediyor cevap atarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim kolay gelsin

0
0
yanıtYanıtla
sibel şahinmobilWeb@haberler.com:

Polioislk over sendromu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title