Haberler

Dünyaca Ünlü Heykeltıraşlar Beylikdüzü'nde Buluşuyor

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinden Beylikdüzü’ne gelen sanatçılar, kendi kültürlerini yansıtacakları taş heykellerini sempozyum sonunda Beylikdüzü’ne hediye edecek.

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu kapsamında dünyanın çeşitli bölgelerinden Beylikdüzü'ne gelen sanatçılar, kendi kültürlerini yansıtacakları taş heykellerini sempozyum sonunda Beylikdüzü'ne hediye edecek.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi gerçekleştirilen 'Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu'nun bugün startı verildi. 1 ay sürecek olan sempozyum boyunca, aralarında İspanya ve Romanya'dan olmak üzere yurt dışı ve yurt içinden gelen 12 sanatçı birbirinden güzel sanat eserlerini Beylikdüzü'ne kazandırmak için ter dökecek. Sanatçıların kendi kültürlerini yansıtacakları heykeller sempozyum sonunda Beylikdüzü'nün halka açık alanlarında sergilenecek.

Sempozyumda "Dıştan içe, içten dışa" heykelini işleyecek olan Heykeltıraş Evrim Kılıç, geçtiğimiz yıl düzenlenen sempozyuma da katıldığını ifade ederek, " Etkinlik 18 Ekim'e kadar Beylikdüzü'nde devam edecek. Amacımız heykel sanatının açık alanda nasıl yapıldığını insanlara gösterebilmek. Burada sanatçıların beraber bir çalışma ortamı olduğu için sanatsal bir bilgi alışverişi yapmaları da söz konusu. Eserlerimiz bittiğinde Beylikdüzü'ne hediye edilmiş olacak" dedi.

"KÜLTÜRLER ARASI ETKİLEŞİM SANAT YOLUYLA KOLAY"

"Füzyon" adlı çalışmasıyla Romanya'dan sempozyuma katılan heykeltıraş Petre Virgilu Mogosanu, ilk defa Türkiye'ye geldiğini belirterek, " İlk geldiğimde çok etkileyici bir sahneyle karşılaştım. Burada herşey çok iyi bir şekilde organize edildi. Kültürler arası etkileşim sanat yoluyla daha kolay oluyor ve ben bu aktarımın değerli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

"SANAT İNSANLARIN YARATICILIK HİSLERİNİ GÜÇLENDİRİR"

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sanatın evrenselliğine vurgu yaparak, "Ülkeleri ziyaretlerimizde bizi en fazla etkileyen insanların sokaklarda,caddelerde parklarda, doğaya saygıları ve insanca yaşam ortamlarını kurgulamış olmaları. Bunların dışında,insanların bütün sanat eserlerini hissettiklerini, hayallerini ve o kurguladıkları güçlü eserleri açık alanda sergileyebilmiş olmaları kentsel bütünlük içerisinde yapabilmiş olmaları ve yüzyıllardır yapmaları etkileyici. Sanatın 3 boyutlu olarak hayatın içerisinde olması,bir şekilde yetişen insanlarında dünyaya 3 boyutlu bakmalarına sebep oluyor. Sanatın insanların yaratıcılık hislerini güçlendirdiğini düşünüyorum. O yaratıcılıkla beraber daha güçlü bilim, icat ve hayal seviyeleri üst seviyede markalar üreten, ekonomiye yansıyan ve hayat felsefelerini daha uygar bir biçimde destekleyen bir yapıya dönüşüyor. Yani aslında bahsettiğimiz şey bana göre toplumsal bir vaka. Yani sadece sanattan bahsetmiyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beylikdüzü Belediyesi İspanya Romanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title