Haberler

Dünyaca Ünlü Caz Ustası Timuçin Şahin'den 'İztuzu' Mesajı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl 19.’su gerçekleşen Ortaca Tarım Çevre ve Turizm Festivali'nin son gününde sahne alan, Dünya'ca ünlü caz ustası Timuçin Şahin, özelleştirilmeleri gündemde olan İztuzu sahilleri için göndermede bulundu.

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bu yıl 19.'su gerçekleşen Ortaca Tarım Çevre ve Turizm Festivali'nin son gününde sahne alan, Dünya'ca ünlü caz ustası Timuçin Şahin, özelleştirilmeleri gündemde olan İztuzu sahilleri için göndermede bulundu.

2001, 2002 ve 2003 yıllarında Dünya Jaz Müzik yarışmalarında, birinci seçilen Ortacalı Caz Sanatçısı Şahin, festivalin son gününde, Dünyaca ünlü baterist, Owen Hart Jr ve bas gitarist Pierre Dunker ile sahne aldı. Dünyadaki caz severlerin yakın takibinde olduğu öğrenilen, Ortacalı sanatçı, yaptığı doğaçlama müzikle caz severlerin beğenisini topladı. Konser arasında konuşan Şahin;"Kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü çocukluğumu burada yaşadım, burası büyük bir hazine. Bizden önceki büyükler bizlere burayı koruyarak bıraktılar. Şimdiki belediye başkanı ve ilçenin önde gelenleri aynı felsefe doğrultusunda, doğanın ve buranın tarihinin ruhuna sahip çıkıyor ve bu beni çok mutlu ediyor. Oralardan olayların çok sıkı takipçisiyim, umarım son yaşananlar bizim istediğimiz gibi sonuçlanır ve Ortacalıların olan her şey onlarda kalmaya devam eder. Sahillerimiz çocuklara, bir sonraki nesle güzel bir şekilde geçecektir" yorumlarını yaptı.

Konser sonrası, Ortaca festivaline katkılarından dolayı plaketle ödüllendirilen Caz sanatçısı, ödülünü annesi Pembenaz Şahin'den aldı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ortaca Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title