Haberler

Dünya Yıldızlarının Türkiye'de Açtığı Dev Otel İcradan Satılıyor

Güncelleme:

Dünya yıldızlarının katılımıyla 2009 yılında 1.4 milyar dolar harcanarak Antalya'da açılan Mardan Palace Antalya 4. İcra Dairesi'nden satışa çıkarıldı.

Ünlü İtalyan oyuncu Monica Belluci de otelin açılışına katılan isimlerden biriydi. Antalya'nın Kundu sahilinde, Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov tarafından yaptırılan Mardan Otel, 2009'da Monica Belluci, Paris Hilton, Mariah Carey, Seal, Richard Gere, Sharon Stone ve Tom Jones gibi Hollywood yıldızlarının yanı sıra, dünyanın en ünlü foto model, manken, sinema sanatçısı ve şarkıcılarının da katıldığı görkemli bir açılış töreniyle Antalya'nın en lüks oteli olarak kendini konumlandırmıştı. 1 milyar 400 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen Otel, İstanbul Boğazı şeklinde tasarlandı.

3 HAZİRANDA İHALEYE ÇIKACAK

İcralik.com Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Can Emrah Özoral, Mardan Palace Otel'in icra detaylarını açıkladı. Özoral, ''Bugün elimize ulaşan bir şartnameyi incelediğimizde Mardan Palace Otel'in şartnameye konu olan otel olduğunu fark ettik. Antalya 4. İcra Müdürlüğü'nden 3 Haziran'da 2014/3209 dosya numarasıyla ihaleye çıkacak'' dedi. Otelin ihalesinde başlangıç bedeli 325 milyon TL olacak.

PARİS HİLTON AÇILIŞA KATILDI

Ünlü İtalyan oyuncu Monica Belluci de otelin açılışına katılan isimlerden biriydi.

OTELDE NELER VAR?

Şartnamede, Kundu'da 93 bin 64 metrekare taşınmaz olarak 12722 ada no ve 6 parsel no üzerindeki 365 iki yataklı standart oda, 146 adet iki yataklı suit oda, 43 adet 4 yataklı suit oda, 6 adet 2 yataklı bedensel engelli odası, 5 adet dört yataklı suit villa, 1 adet 12 yataklı apartın bulunduğu Mardan'da toplam yatak kapasitesi 1238 yatak olarak belirtildi.

Otel, 900 kişi kapasiteli birinci sınıf lokanta, 604, 284, 264, 106, 100, 94, 88, 48, 44 ve 23 kişi kapasiteli 10 adet alakart lokanta, 3 adet 100 kişilik Amerikan bar, 2 adet havuz bar, 5 adet vitamin bar, 2 adet snack bar, 500 kişi kapasiteli gece kulübü, 1500 kişilik çok amaçlı salon 830 kişi kapasiteli konferans salonu, 16 adet toplantı salonu, sinema, bowling, mini kulüp, açık ve kapalı yüzme havuzları, squash, cimnastik salonu, çalışma ofisi, 22 adet satış ünitesi, otopark, SPA, 3 adet Türk hamamı, 8 adet sauna, 7 adet buhar odası, 2 adet kar odası ve masaj ünitelerinden oluşuyor.

SATIŞ İHALESİ HAZİRANDA

Maliyeti 1.5 milyar dolar belirtilen ancak Antalya 4'üncü İcra Dairesi tarafından 650 milyon TL değerle satışa çıkarılan otelin satış ihalesi, 3 Haziran 2015 günü saat 14.10'da gerçekleştirilecek. Eğer satışı yapılamazsa 30 Haziran 2015 günü ikinci satış ihalesi yapılacak.

VİLLALAR AYRI SATIŞTA

Şartnamede, biri Telman İsmailov'un özel kullanımında olmak üzere 11 bin 655 metrekare alan üzerindeki toplam 6 adet VIP villa ise ayrıca satışa çıkarıldı. Geceliği binlerce dolar fiyat ve dünyaca ünlü isimlerin konakladığı ultralüks villalar toplam 69 milyon 750 bin 650 TL kıymet değerle satışa çıkarıldı. Villaların satış tarihi de otelle aynı gün saat 14.50-15.00 arasında gerçekleştirilecek. Satış yapılamazsa yine otelle aynı gün ikinci kez satışa çıkarılacak.

Mardan Hotel Genel Müdürü Çetin Pehlivan, icra olayına ilişkin gelişmelerin kontrol altında olduğunu ve düzeltilebilecek bir durum olarak gördüklerini söyledi. Pehlivan, icra olayının Halk Bankası kaynaklı olduğunu açıklamakla yetindi.

OTELİN ÖZELLİKLERİ

Yapımı için 10 bin metrekare altın, 500 bin kristal kullanılan, Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un sahibi olduğu AST 1989 Group'un, Türkiye'deki en önemli turizm yatırımı olan Mardan Palace Oteli, 180 bin metrekare alanda konumlandı ve İstanbul'un tarihi yapılarından esinlenilerek inşa edildi. 23 Mayıs 2009'da hizmete açılan Mardan Palace, İstanbul Boğazı şeklinde tasarlanmış, 16 bin metrekarelik dünyanın en büyük otel açık yüzme havuzlarından birine sahip. Açık yüzme havuzunu çevreleyen Su Yolu'nda konukların ulaşımı, 'Sultan Gondolları' ile sağlanıyor.

İstanbul Boğazı şeklindeki havuzda, Avrupa yakasını temsil eden kıyısındaki binalar Ortaköy ve Arnavutköy, Asya yakasındaki binalar ise Kuleli Askeri Lisesi ve klasik Türk evlerinin mimari özelliklerini taşıyor. Havuzun tam ortasında, Kızkulesi yer alıyor.

7 katlı ana binanın her katında, farklı bir ülkenin mutfağından örneklerin sunulduğu restoranlar ve cafe-bar'lar yer alıyor. Otelde, dünyaca ünlü Klafs şirketi tarafından tasarlanan 7 bin 500 metrekare büyüklüğündeki SPA hizmet veriyor.

1200 kişiye istihdam sağlayan otel, 4'ü kral dairesi 560 odası, ana restoranın yanı sıra dünyanın farklı ülkelerinden örnekler sunan toplam 11 restoran ve 11 cafe barı, nadide şarapların bulunduğu şarap mahzeni, 1200 kişilik ve 800 kişilik iki büyük balo salonuyla dikkat çekiyor.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Telman İsmailov İstanbul Türkiye Antalya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (21)

manavgatliMobil-ANDROID:

aylık 1000 tl taksitle verirlerse bende gireyim ihaleye..

17
0
yanıtYanıtla
PıRıLTı Mobil-ANDROID:

ben o otelin havuzunda ancak bir bardak su alırım

12
1
yanıtYanıtla
Vaay bee:

ihaleye bizde katılabiliyoz mu. . Katılıyorsak 94 model şahin arabamı satıp ihaleye girecem :D

13
0
yanıtYanıtla
XboymobilWeb@haberler.com:

325 den bıraksalarda alsak

11
0
yanıtYanıtla
AKP madurları:

Kesin bu oteldede bir yolsuzluk vardır

7
3
yanıtYanıtla
huseyinMobil-ANDROID:

Burada her şeye yorum yapan standart40- 50 kişi var galiba.her haber arkasından Ak Parti'ye yükleniyor. kafanız bu kadar basıyor zaten..

2
5
yanıtYanıtla
gundi:

bu otelden sonra rusyanın parasıyla sen nasıl türkiyeye yatırım yaparsın deyip putin telmanın ipini çekti

7
0
yanıtYanıtla
jAtakan Akdeniz:

Bu hotel , luks bir cruise (yolcu gemisi) gibi. . Onlarda da 1200 gibi isci calisiyor. Boylesi bir luks hotelin calismamasi sadece iyi yonetilmemesi yuzunden olamaz. Dubai''de dunyanin milyonerleri ve milyarderleri villa , daire vs aldi. Simdi Antalya''ya da oyle luks konutlar yapsaniz o milyonerlerlere satabilir misiniz? Bunu icin TR''nin imajinin Avrupa gibi olmasi beklenir. AB duzeyinde demokrasisi olmayan, ozgurlukcu liberal ekonomisi bulunmayan TR''nin boyle buyuk isletmeleri barindirmasi cok kolay degil. Bu hotelde calisanlarin yorum yazmamasi veya gatelerde hic aciklamalarinin olmamasindan da belli degil mi?

4
2
yanıtYanıtla
Abu Cemil Mobil-ANDROID:

Ömer bey ananda var o para sen al bari

4
2
yanıtYanıtla
corcmobilWeb@haberler.com:

Parsel parsel satın daha çok eder

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title