Haberler

Dünya Veteriner Hekimler Günü

Güncelleme:

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kayacak, "Biz muayenemizde kullandığımız ilaçlarımıza reçete kesmek zorundayız" dedi.

Muğla Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yusuf Kayacak, "Biz muayenemizde kullandığımız ilaçlarımıza reçete kesmek zorundayız. Bakanlık bunu bizden isterken, eczanelerin kontrolsüz bir şekilde hayvan ilaçlarını satmaları insan sağlığını tehdit etmekte" dedi.

Kayacık, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla gazetecilere yaptığı açıklamada, veteriner hekimlerin zor şartlarda görevlerini yerine getirdiğini söyledi.

Veteriner hekimlerin yetersiz mevzuat, teçhizat ve gereksiz bir rekabet içinde zor şartlarda mesleklerini icra etmeye çalıştıklarını svaunan Kayacık, "Kamuda çalışan meslektaşlarımızın özlük hakları yerlerde sürünüyor. Kamuda çalışan meslektaşlarımız kendilerine hizmet eden kurum şoförlerinden daha az ücret alıyorlar" dedi.

Eczanelerde hekim reçetesi olmadan ilaç satılamadığına işaret eden Kayacık, Türkiye'de veteriner hekim reçetesi olmadan eczanelerin hayvansal ilaç sattığını, bunun insan sağlığını tehdit ettiğini dile getirdi.

Hayvansal gıdaların, ilaç tehdidi altında olduğunu iddia eden Kayacık, şunları söyledi:

"Biz muayenemizde kullandığımız ilaçlarımıza reçete kesmek zorundayız. Bakanlık bunu bizden isterken eczanelerin kontrolsüz bir şekilde hayvan ilaçlarını satmaları insan sağlığını tehdit etmektedir. Bu arıcılık için de söz konusudur, büyük baş hayvancılık için de söz konusudur, peynir için de, yumurta, yoğurt, süt için de söz konusudur. Bunun için eczanelerde satılan ilaçların hekim reçetesi ile Sağlık Bakanlığı tarafından reçete çıkışı istenmelidir. Bugün Muğlamızda bu uygulanmamaktadır." 

Kaynak: AA / Yerel

Kayacık Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title