Haberler

Dünya Turizm Forumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, 15-16 Ekim 2015'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde olduğu gibi bugüne kadar üstlendiği her organizasyondan alnının akıyla çıkmayı başardığını, bütün misafirlerin ülkeden memnun ayrılmalarını sağladığını belirterek, "Bizim bu süreçteki en büyük güvencemiz, en büyük destekçilerimiz ise turizmcilerimiz oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin, 15-16 Ekim 2015'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nde olduğu gibi bugüne kadar üstlendiği her organizasyondan alnının akıyla çıkmayı başardığını, bütün misafirlerin ülkeden memnun ayrılmalarını sağladığını belirterek, "Bizim bu süreçteki en büyük güvencemiz, en büyük destekçilerimiz ise turizmcilerimiz oldu. Hizmette kaliteden taviz vermeyen, işini severek ve itinayla yapan cesur müteşebbislerimiz, tüm Türkiye'nin göğsünü kabarttı" dedi.

Erdoğan, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nun kapanış oturumundaki konuşmasında, uluslararası kongre, fuar, zirve ve sempozyum gibi küresel ölçekteki etkinlikler bakımından dünyanın en gözde merkezlerinden biri haline gelen İstanbul'un, kültür ve kongre turizmi açısından Barselona, Viyana, Washington, Paris, Londra, Roma gibi destinasyonlarla rekabet ettiğini anlattı.

İstanbul'un bu yıl 3 tarihi zirveye ev sahipliği yapacağına değinen Erdoğan, 14-16 Nisan'da İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. İslam Liderler Zirvesi'nin, 25-26 Mayıs'ta ilk kez düzenlenecek Dünya İnsani Zirvesi'nin, ekimde Dünya Enerji Kongresi'nin düzenleneceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplantıların en üst standartlarda yapılmasında İstanbul'un tek olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Geçmişte Antalya sadece güneş, kum, deniz... Bununla ilgili turisti çekerdi ama biz bunu değiştirdik. Şimdi artık son 12-13 yıldır olay değişmiştir. 15-16 Kasım 2015'te yapılan G20 Liderler Zirvesi'yle Antalya, bu konuda kendini ispat etmiştir. Antalya Zirvesi öncesinde içeriğini ve organizasyonunu tamamen ülkemizin yürüttüğü yaklaşık 60 hazırlık toplantısı düzenlendi. 15 bin delege katıldı. Antalya Liderler Zirvesi'ne ise 10 bin katılımcı iştirak etti. Zirve öncesindeki en önemli toplantılardan birisi de 29-30 Eylül'de yine bu şehirde yapılan G20 Turizm Bakanları Toplantısı olmuştur. Antalya bu gurur tablosuna 77 gün sonra, 23 Nisan tarihinde açılacak olan Expo 2016 ile inşallah yeni bir sayfa ekleyecektir."

Expo 2016'nın bir başka özelliğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Orada dünya ülkelerinin hepsinin bahçeleri olacak, bir botanik fuarıdır bu. Botanik fuarında süreklilik arz eden, bakımı ülkemiz tarafından yapılacak olan bir fuar açıyoruz. 2 hafta önce gittim, gezdim, ziyaret ettim. Gerçekten iftihar edeceğimiz bir fuar. 1 milyon 150 bin metrekare alan üzerinde böyle bir fuara ülkemiz sahip oluyor. Sizler de artık Antalya'ya gittiğinizde sadece alışılmış yerler değil, bu botanik fuarı da gezmek suretiyle orada envai çeşit, hatta aklımda kaldığı kadarıyla 915 yıllık bir zeytin ağacını da görebileceksiniz. 2 metre 15 santimetre çapında bir zeytin ağacını orada görebileceksiniz. Biz onu bir başka yerden aldık oraya taşıdık ve orada tüm ziyaretçilere gösterme imkanını yakalıyoruz. Birçok özellikler ve bu özelliklerle birlikte hakikaten bu botanik fuarımız bizim iftihar vesilemiz olacak."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En son G20 Liderler Zirvesi'nde olduğu gibi bugüne kadar üstlendiğimiz her organizasyondan alnımızın akıyla çıkmayı başardık. Bütün misafirlerimizin, ülkemizden memnun ayrılmalarını sağladık. Bizim bu süreçteki en büyük güvencemiz, en büyük destekçilerimiz ise turizmcilerimiz oldu. Hizmette kaliteden taviz vermeyen, işini severek ve itinayla yapan cesur müteşebbislerimiz, tüm Türkiye'nin göğsünü kabartt" dedi.

"Turizmde de bu gidiş-gelişleri artırmamız lazım"

Dünyanın tamamına yakınını dolaşmış bir lider olarak her yerde turizm sektörünün ne durumda olduğunu bildiğini belirten Erdoğan, en son Şili, Peru, Ekvador ve Senagal'i ziyaret ettiğini hatırlattı.

Erdoğan, buralarda kendisine "Siz turizmde çok çok ilerisiniz. Sizden alacağımız çok şeyler var" dediklerini aktarırken, "Öyleyse bu aksiyonumuzu, aktivitemizi daha da artırarak devam ettirmek ve sürekli iş birliği halinde olmak suretiyle, gerekirse adeta öğrencilikteki Eramus gibi turizmde de bu gidiş-gelişleri artırmamız lazım. Onlara birçok şeyleri aktarabilmeliyiz. Belki oralarda dahi yatırımlara girebilecek güce, imkana da ulaşmalıyız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Turizmin en önemli yanlarından bir tanesi nedir? Halkların birbirleriyle olan iletişimidir. Bu halkların iletişimi, dünya barışının temel taşını oluşturmaktadır diye düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Hep birlikte çalışarak, el ele vererek Türkiye'nin turizmini geliştirecek yeni ufuklara, yeni alanlara açılmasını sağlayacaklarını belirten Erdoğan, Dünya Turizm Formu'nun Türkiye, bölge ve turizm sektörü için hayırlı olmasını diledi.

Erdoğan, "Ben 'turizmin Davos'u' demeyeceğim. Ben dünya turizminin merkezi olmaya namzet bu organizasyonun tertip edilmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı. (Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Antalya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title