Haberler

Dünya Tiyatrolar Günü Hamburg'ta da Kutlandı

Almanya'nın Hamburg kentinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle, Mut Tiyatrosu'nda kentte faaliyet gösteren tiyatroların katılımıyla etkinlikler dizisi düzenlendi.

Almanya'nın Hamburg kentinde 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle, Mut Tiyatrosu'nda kentte faaliyet gösteren tiyatroların katılımıyla etkinlikler dizisi düzenlendi.

Genel sanat yönetmenliğini ve organizasyonu Asmin Tiyatrosu yönetmeni Ferman Karayiğit'in yaptığı etkinliğin açılışında konuşan Ferman Karayiğit, "Tiyatro oyunlarında herkes yaşamından bir şeyler bulabilir. Tiyatro insanı düşündürür, ağlatır, güldürür, çıldırtır. Kısacası tiyatro hayattır. Tiyatro hayatınızdan hiç eksik olmasın" diyerek etkinlikler dizisin başlattı.

FARKLI GÖSTERİLER SUNULDU

Bağlama üstadı Aydın Öztürk'ün türkü dinletisinin ardından Asmin Tiyatrosu ekibi Dünya Tiyatrolar Günü'nün tarihçesini anlatan kısa bir gösteri sundu. Daha sonra daha yeni kurulan Aykırı İşler kültür ve sanat grubu Bülent Taş'ın yazdığı 'Karl Marx'ın oğlu yakalandı' isimli sanatı suç gören zihniyeti sorgulayan mizah oyununu sahneledi. Oyun izleyicileri kahkahalara boğdu. Verilen kısa aradan sonra oyuncu-yazar Oya Pervin Pelit kitabı 'Benim Yeşilçam'ım'dan derlediği ilk Türk kadın oyuncalar Afife Jale ve Cahide Sonku'yu konu olan tek kişilik oyunu sahneledi.

Yazar Gülsen Gülbeyaz ise kitabı 'İçsel Yol'u baz alarak tek kişilik oyunu sunuldu. Etkinliğin düzenlendiği Mut Tiyatrosu yönetmeni Mahmut Canbay seyircileri de dahil ettiği bir sunumla tiyatro oyunlarının hazırlanış süreci hakkında bilgi verdi.

Etkinliğin finalinde Asmin Tiyatrosu yeni oyunu 'Hayır'lı Kadınlar'ı sahneledi. Kadın-erkek ilişkisini sorgulayan komedi tarzındaki oyun büyük beğeni topladı. Gösterilerin ardından seyirciler ve yönetmenler ve oyuncular sohbet etme imkanı buldu.

Uzun yıllardır Alman ve göçmen kökenlilerin kültür dünyalarının birbirine yakınlaşması için çaba gösteren Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Güngör Yılmaz geceye katılan tek siyasetçi oldu. Yılmaz, yönetmenler ve seyircilerle görüştü. Yılmaz, "Çok güzel bir etkinlikti. Sanatçı arkadaşların hepsini kutluyorum. Kendileriyle görüştüm. Kültür alanında daha neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişi ve onu izleyecek somut adımlar hakkında görüşmek sıkça biraya gelmek istiyoruz" dedi. - Hamburg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Tiyatrolar Günü 27 Mart Almanya Mut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title