Haberler

Dünya Tiyatrolar Günü Foça'da Kutlanacak

Güncelleme:

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Demirağ mesajında; "Uygar toplum, İnsanları birbirine karşı sorumlu olan toplumdur. Toplumda, kültürel gelişmeyi sağlayan en önemli gizli güçlerden biri de tiyatrodur; öyle ki sanatsal yaratıyı etkin biçimde topluma aktaran önemli bir araçtır. Tiyatro, insanları baskılardan kurtarıp, düşünüp de yüksek sesle söyleyemeyeceği şeyleri dile getiren özel sanattır" dedi.

Tiyatro uyarı görevini yaptığı kadar, toplumu ortak komplekslerinden arındırır, onlara gerçek düşünce erkini, özgürlüğünü sağlar diyen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, "Bertrand Russel'in 'Birey ve Toplum Ahlakı' adlı yapıtında belirttiği gibi, "insanları susta durdurarak ve onları çekingen bir duruma getirerek iyi bir dünya yaratamayız. Güzel ve sağlıklı bir dünya ancak korkusuz, açık sözlü ve başkalarını düşünen insanlarla yaratılabilir." sözü, tiyatro için ifade edilmiştir" dedi.

Başkan Demirağ mesajında; "Bir yaşam bilimi ve toplum sanatı olan tiyatro, halkın önüne bir sonuç olarak çıkar. Ne var ki, tiyatronun bir sonuç olması yanı sıra araç olma niteliği de vardır. Tiyatronun sonuç oluşu onun sanatsal bütünlüğünü, araç oluşu ise eğitimsel gücünü ortaya çıkarır. Devletin kültür izlencesi kapsamında yer alması gereken en önemli girişimi, yetişme çağında olan gençleri tiyatro eyleminin içinde yaşatmak olmalıdır" dedi.

Öte yandan Dünya Tiyatrolar günü nedeniyle İzmir Kumpanya, Foça Belediyesi katkılarıyla çocuklar ve yetişkinler için iki oyun hazırladı. Oyunlar ücretsiz olarak 27 Mart 2015 Cuma, Dünya Tiyatrolar günü, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde sahnelenecek.

Çocuk oyunu 'Kipita Ülkesi'ne Yolculuk' saat 11.00 ve 15.30'da iki seans olarak sergilenirken, yetişkin oyunu 'Bi Dolu Komedi' Saat 20.00'de sergilenecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dünya Tiyatrolar Günü Ülgür Gökhan Foça Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title