Haberler

Dünya Tiyatro Günü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçıların hak ettikleri hayat şartlarına ulaşabilmeleri için çalışmaya devam edeceklerini, sanatsever vatandaşların da katkılarıyla kültür ve sanat alanındaki zenginliklere her zaman sahip çıkacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçıların hak ettikleri hayat şartlarına ulaşabilmeleri için çalışmaya devam edeceklerini, sanatsever vatandaşların da katkılarıyla kültür ve sanat alanındaki zenginliklere her zaman sahip çıkacaklarını bildirdi.

Erdoğan, Dünya Tiyatro Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda, bireye ve topluma ayna tutan, sorgulayıcı ve eleştirel bakış açısıyla toplumsal olayların anlaşılmasına aracılık eden tiyatronun, kültürel gelişimin yanı sıra, evrensel değerlerin benimsenmesinde ve toplumsal hassasiyetlerin oluşumunda da önemli rol oynadığını belirtti.

İnsanlık tarihinin en kadim sanat dallarından tiyatronun, Türkiye'de de meddah, kukla ve gölge oyunu gibi türleriyle gelenekselleştiğini hatırlatan Erdoğan, tiyatronun vatandaşların her zaman ilgi gösterdiği sanat dallarından biri olduğuna dikkati çekti.

Erdoğan, sanat ve sanatçıya verilen değerin, toplumların sanata bakışının ve birikimlerinin gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde de belirleyici olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Bizler, ülkemizi her alanda olduğu gibi, kültür ve sanat alanında da muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak konusunda kararlıyız. Bu anlayışla, kıymetli sanatçılarımızın hak ettikleri hayat şartlarına ulaşabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürecek, sanatsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla kültür ve sanat alanındaki zenginliklerimize her zaman sahip çıkacağız. Değerli tiyatro sanatçılarımızın, tiyatro çalışanlarının ve sanatseverlerin Dünya Tiyatro Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum."

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title