Haberler

Dünya Ti·yatrolar Günü

Çorum Valisi Ahmet Kara, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Çorum Valisi Ahmet Kara, Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla mesaj yayımlandı.

Vali Kara, yaptığı yazılı açıklamada, 1948 yılında kurulan Uluslararası Tiyatro Enstitüsü tarafından 1961 yılında alınan kararla 27 Mart'ın Dünya Tiyatrolar Günü olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Bir ülkenin uygarlık düzeyine ulaşmasındaki temel ölçütlerden birinin o ülkenin kültür ve sanat alanındaki birikimi ve bu birikimin ulusal ve uluslararası boyutta insanlara ulaştırılma yoğunluğu olduğuna dikkati çeken Kara, tiyatronun hayatı sergilediğini anlattı.

Tiyatronun toplumlara insanca duygular aşıladığını belirten Kara, "Tiyatro aynı zamanda toplumların tavır ve davranışlarına da yön veren, ışık tutan bir sanattır. Sahneden yükselen seslerin hiçbir zaman susmaması dileği ile kültürel ve sosyal gelişimin mihenk taşlarından tiyatronun gelişmesine ve sevdirilmesine katkıda bulunan değerli tiyatrocularımızın, tiyatronun geniş kitlelere sunulmasında çaba sarf eden tüm sanatçılarımızın, sahne emektarlarımızın ve sanatseverlerin Dünya Tiyatro Günü'nü kutlarım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Tiyatrolar Günü Ahmet Kara Çorum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title