Haberler

Dünya Süt Günü

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü, tüm yaş grupları için gerekli kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak en iyi kaynağın süt olduğunu bildirdi.

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü, tüm yaş grupları için gerekli kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak en iyi kaynağın süt olduğunu bildirdi.

Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, beslenmede sütün önemli yeri olduğu belirtildi.

İnsan yaşamının her evresinde gerekli sütün, C vitamini ve demir dışında pek çok besin ögesi bakımından da iyi bir kaynak olduğu vurgulanan açıklamada, "Besin değeri yüksek olan süt bebeklikte, çocuklukta, gençlikte ve ileri yaşlarda yani her dönemde vazgeçilmezdir. Her gün yetişkin bireylerin iki porsiyon, çocukların, gebe ve emziklilerin, yaşlıların günlük üç, dört porsiyon süt ve yerine geçen besinleri tüketmeleri gerekir" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, tüm yaş grupları için gerekli kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak en iyi kaynağın süt olduğuna işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Halk sağlığının korunması hem de dengeli ve yeterli beslenme yapılabilmesi için güvenilir ve kaliteli süt denildiğinde akla pastörize ya da UHT sütler gelmelidir. Başta çocuklarda olmak üzere çiğ süt tüketiminin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Yapılan araştırmalar ülkemizde süt tüketim düzeyinin önerilen miktarların çok altında olduğunu göstermektedir. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle süt tüketimi artırılmalıdır ve sağlıklı hayat için günlük en az iki su bardağı süt tüketilmelidir."

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title