Haberler

Dünya Şizofreni Günü' ile İlgili Konferans

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, Özel Düztepe Yaşam Hastanesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ortaklığında 'Dünya Şizofreni Günü' nedeniyle konferans düzenlendi.

Çetin Emeç toplantı salonunda düzenlenen konferansa Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Psikiyatri Uzm. Dr. Şahap Nurettin Erkoç, İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Caner Kamil Özkaplan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhtar Akyol, Gaziantep Şizofreni ve Yakınları Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Serpil Acıoğlu, dernek üyeleri katıldı.

Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Gaziantep Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Caner Kamil Özkaplan yaptı. Özkaplan, yaptığı açıklamada şizofreni hastalığı gün geçtikçe artığını belirterek, şunları söyledi:

"Şizofreni hastalığı yıkıcı zihinsel olan bir hastalıktır. Bireyin uyum sorunları, gelişen gerçeklik algısı gibi birçok sebebe bağlı bu hastalık bu etkilere bağlı olarak çevresel ve toplumsal ilişkileri bozan bir rahatsızlıktır. Kişinin sağlığını düzelmesi ve iyileştirilmesi için sadece bedensel tedavi yeterli olmamaktadır. Bir bireyin sağlığının tanımı yapılırken kişinin bedenen, ruhen ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlanmaktadır. Sağlık bakanlığımızın yürüttüğü ruh sağlığı politikası bu yönde güncellemeler yapılmasıyla bu anlayışın artık ülkemizde kabul gördüğünün göstergesidir. Aramızda bu çalışmaları yapan hocalarımız var. Bu hocalarımızın burada bize anlatacakları hepimiz için iyi olacaktır.".

Konferansa katılan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise konferansın önemli olduğunu vurguladı. Vali Yardımcısı Taşdöğen, "Bu önemli güne hoş geldiniz. Çünkü önemli diyorum gerçekten toplumumuzda artık farkındalığına varabileceğimiz birçok değişik rahatsızlıklar var. Günümüzde kişilerin içinde bulunduğu ortamlardan yaşam tarzlarından kaynaklanan değişik sıkıntılardan kaynaklanan ruhsal problemlere dayalı rahatsızlıklar çoğalmaya başladı" dedi.

Yapılan açılış konuşmaları ardından Gaziantep Şizofreni ve Yakınları Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Serpil Acıoğlu, 'Şizofreni Hastalarının Sosyal İhtiyaçları ve Damgalama' konusu adı altında açıklamalar yaptı.

Psikiyatri Uzm. Dr. Şahap Nurettin Erkoç da 'İlk Zamanlardan Buyana Şizofreni' ile ilgili bilgilendirmede bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çetin Emeç Şehitkamil Şahinbey Yerel Haberler

title