Haberler

Dünya Şampiyonu Taha Akgül'e Memleketi Sivas'ta Coşkulu Karşılama

Dünya Şampiyonu Taha Akgül'e memleketi Sivas'ta coşkulu karşılama Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, memleketi Sivas'ta coşkuyla karşılandı.

Dünya Şampiyonu Taha Akgül'e memleketi Sivas'ta coşkulu karşılama

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, memleketi Sivas'ta coşkuyla karşılandı. 4 Avrupa ve 2 dünya şampiyonluğu bulunan Akgül, hedefinin Rio Olimpiyatları'nda altın madalya olduğunu söyledi.

Memleketi Sivas'a gelen Dünya şampiyonu güreşçi Taha Akgül'ü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürü Salim Kılıç, ailesi ve minik sporcular ile çok sayıda vatandaş karşıladı. 25 yaşındaki Akgül, kendisini karşılayanlara teşekkür ederken, hedefinin olimpiyatlarda altın madalya kazanmak olduğunu belirterek, Biz madalya aldığımız zaman, şampiyon olduğumuz zaman madalyayı ilk Sivas'a getiriyoruz. Bir olimpiyat madalyamız eksik inşallah Sivas'a olimpiyat madalyasını da getireceğiz. 4 Avrupa 2 dünya şampiyonluğum var. Sivas'a çok büyük şampiyonluklar kazandırdım. İnşallah bundan sonraki süreçte bende sonra alttan yeni şampiyon kardeşlerimiz yetişecektir. Çünkü güreşin merkezidir Sivas, tarih boyunca en çok şampiyon çıkarmış şehirlerden bir tanesidir dedi.

ŞAMPİYONLUĞU ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN ETTİM

Kazandığı şampiyonluğu şehitlere armağan ettiğini belirten Akgül, Biz Amerika'da güreşirken Dağlıca'da ve Iğdır'daki şehitlerimizin haberlerini aldık. Çok üzüldük. Ben serbest güreş A Milli takımın kaptanıyım. Arkadaşlarımızla bir araya geldik bu şampiyonluğu şehitlerimize armağan edecektik. Güreşin son günü de bana nasip oldu. Serbestte tek altın madalyayı ülkem adına ben kazandım ve ikinci dünya şampiyonluğum oldu. Bu şampiyonluğu şehit ailelerimize armağan ettim. Çünkü şehitlerimiz, askerlerimiz bizler için mücadele ediyor. Biz rahat uyuyalım diye bize mücadele ediyorlar. Bizimki soğuk bir savaş, psikolojik bir savaş. Amerika, Rusya, İran gibi dünyanın en büyük güçleri psikolojik bir savaş içerisindeler herkes bayrağının en üstte çıkmasını istiyor. Ben bunu başardım şehit ailelerimize armağan ettim. İnşallah bir nebze olsun yürekleri ferahlamıştır dile konuştu.

BEN KENDİME RAKİP GÖRMÜYORUM

Daha sonra konvoy halinde şehir merkezine geçen şampiyon güreşçi, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın'ı makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Aydın, Akgül'ü tebrik ederek başarılarının devamını diledikten sonra altın hediye etti. Burada konuşan Akgül, rakiplerinin kendi seviyesine gelmemesi için daha iyi çalışıp aradaki mesafeyi koruyacağını belirterek, Bütün rakiplerime değer veririm, hiçbir rakibimi küçümsemem. Tabi olimpiyatların havası çok daha farklı oluyor. Dünya şampiyonasına gelenler oraya da geliyor sadece psikolojisi biraz ağır, o psikolojiyi yenebilirsem ben kendime rakip görmüyorum dedi. Akgül ve beraberindekiler daha sonra Sivas Valisi Alim Barut'u makamında ziyaret etti. Vali Barut, Akgül'ü tebrik ederek altın taktıktan sonra şampiyon güreşçiyle bir süre sohbet etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Taha Akgül Las Vegas Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
title