Haberler

Dünya Şampiyonu Güreşçilerden, İşitme Engelli Milli Güreşçilere Ziyaret

Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, İşitme Engelliler Güreş Takımı’nın Elmadağ’daki kampını ziyaret ederek, Avrupa Şampiyonası öncesi güreşçilere başarılar diledi.

Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, İşitme Engelliler Güreş Takımı'nın Elmadağ'daki kampını ziyaret ederek, Avrupa Şampiyonası öncesi güreşçilere başarılar diledi.

Dünya Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, İşitme Engelliler Milli Güreş Takımı'nın Elmadağ kampını ziyaret ederek güreşçilere moral verdi. İşitme engelli güreşçiler tarafından çiçeklerle karşılanan Kayaalp ve Akgül, şampiyonaya hazırlanan güreşçilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi.

Akgül, Amerika'da dünya şampiyonu olduktan sonra Türkiye'ye döndüklerinde İşitme Engelliler Milli Takımı sporcularının kendilerini havaalanında karşılayıp destek olduklarını belirterek, "Biz de kendilerine moral vermek ve başarılar dilemek için bugün kampı ziyaret ettik. Kendileri gerçekten çok sıcak kanlı insanlar, engelleri olmasına rağmen dünyaya sımsıkı sarılmış arkadaşlarımız. Kendilerine başarılar diliyorum. İnşallah Avrupa Şampiyonası'ndan başarılarla dönerler" dedi.

Bir diğer dünya şampiyonu Güreşçi Rıza Kayaalp de, İşitme Engelli Milli Güreş Takımı'nın kendilerine her zaman destek verdiğini, son Dünya Şampiyonası sonrası da kendilerini havaalanında karşıladıklarını belirterek, "Biz de onlara orada söz vermiştik. Bugün de kampı ziyaret ettik, kendilerine başarılar diledik. Kendileri çok duygusal ve sıcak kanlı insanlar, inşallah Avrupa ve Dünya Şampiyonası'ndan başarılarla dönerler" şeklinde konuştu.

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu As Başkanı Mahir Yazıcı, 9-17 Ekim tarihleri arasında İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonasının Tiflis'de düzenleneceğini belirterek, "Bugün Elmadağ kampımızı tamamladık, 27 Eylül 9 Ekim tarihleri arasında Rize'de kamp yapacağız. Bugün Dünya Şampiyonu Güreşçilerimiz Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, kampımızı ziyaret ederek güreşçilerimize moral verip destek oldular. Kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Avrupa Şampiyonası'na 40 sporcu ile katılacaklarını ifade eden Yazıcı, "İnşallah buradan iyi sonuçlarla döneceğiz. Daha sonra İran ve 2017 yılında ülkemizde Samsun'da düzenlenecek Olimpiyatlara hazırlanıp burada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bize destek olan bakanımıza, federasyonumuza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Rıza Kayaalp Taha Akgül Elmadağ Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title