Haberler

Dünya Şampiyonu Atlet Çiçeklerle Karşılandı

Türkiye'nin ve Erzurum'un atletizmdeki gurur kaynaklarından biri olan Enis Korkmaz, Erzurum'da coşkulu bir törenle karşılandı.

Türkiye'nin ve Erzurum'un atletizmdeki gurur kaynaklarından biri olan Enis Korkmaz, Erzurum'da coşkulu bir törenle karşılandı. Altın çocuk Enis Korkmaz, 27 Kasım 04 Aralık 2013 tarihlerinde Brezilya'nın Brezil kentinde yapılan 16. Dünya Liseler Olimpiyatları'nda 3 bin metre yarışlarında 15 ülkeden rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu olmuştu.

Antrenörler Orhan Güngör ve Yavuz Bayram nezaretinde yarışlara iddialı bir şekilde hazırlanan milli atlet, elde ettiği başarı ile Türkiye'nin ve Erzurum'un gurur kaynağı oldu. Şampiyon atlet memleketi Erzurum'da coşkuyla karşılandı. Havalimanında davul-zurna ve çiçeklerle karşılanan Enis Korkmaz, duygulu anlar yaşadı. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy, Spor Şube Müdürü Fuat Taşkesenligil, Erzurum Spor Lisesi Müdürü İkram Korkmaz, Antrenör Orhan Güngör, Spor Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenleri ve öğrenciler tarafından çiçekler ve Türk bayrağı eşliğinde karşılanan Enis Korkmaz, "Ülkemize şampiyonluk kazandırdığım ve bayrağımızı göndere çektirdiğim için çok mutluyum. İstiklal Marşımız çalarken, çok güzel ve anlamlı duygular yaşadım" dedi. Antrenörler Orhan Güngör ve Yavuz Bayram tarafından elinden tutularak Türk atletizmine kazandırılan Erzurum Spor Lisesi öğrencisi Enis Korkmaz, havalimanında omuzlarda taşındı. Milli atlet daha sonra konvoy eşliğinde Erzurum Valiliği'ne geçti. 2013 yılında altın bir sezon geçiren şampiyon atlet Enis Korkmaz, 16. Dünya Liseler Olimpiyatlarında Brezilya'da dünya şampiyonu olarak başarısını taçlandıran Korkmaz, başarılarının artacağını belirterek, kendisi için karşılama töreni düzenleyen herkese teşekkür etti. Erzurumlu şampiyon atlet Enis Korkmaz spora güreşçi olarak başladığını ve ardından atletizm antrenörlerinin teklifi ile atletizm branşına geçiş yaptı. Dünya şampiyonu atlet, "Benim bugünlere gelmemde Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Orhan Güngör, Yavuz Bayram, Nihat Bayburt ve Ali Haydar Kanber hocalarımın katkısı oldu. Spor Lisesinden de öğretmenim olan Tuncer Kurt bana müthiş destek verdi. Onların destekleri ve tüm Erzurum halkının duası ile bugünlere geldim. Bundan sonra ülkeme daha büyük dereceler kazandıracağım" dedi.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Arısoy'da havalimanında çiçek verip karşıladığı Enis Korkmaz'ı 3 bin Metrede dünya şampiyonu olduğu için kutladı ve başarılarının devam etmesini istedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yavuz Bayram Orhan Güngör Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title