Haberler

Dünya Şampiyonu Akyüz Kardeşler, İbb Adına Yarışacak

İBRAHİM YOZOĞLU - Wushuda birçok dünya şampiyonluğu ve dereceleri bulunan Elif ve Zeynep Makbule Akyüz kardeşler, artık İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) wushu takımı adına ter dökecek.

ONUR ORHAN - İBRAHİM YOZOĞLU - Wushuda birçok dünya şampiyonluğu ve dereceleri bulunan Elif ve Zeynep Makbule Akyüz kardeşler, artık İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB) wushu takımı adına ter dökecek.

Milli sporcu Elif Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kasım ayında Endonezya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını söyledi.

Okula gittiği için her gün 5 saat çalışmak zorunda kaldığını anlatan Akyüz, "Okul olmadığı zamanlar sabah 04.00'ten akşam 17.00'ye kadar çalışıyorum. Çok yoğun çalışma içerisindeyim. Kardeşlerimle inşallah Dünya Şampiyonası'na gideceğiz. Allah izin verirse inşallah hepimiz dünya şampiyonu oluruz" diye konuştu.

Elif Akyüz, Dünya Şampiyonası'na daha çok hazırlanması gerektiği için Balkan Şampiyonası'na katılmama kararı aldığını vurgulayarak, 2020 Olimpiyatları'na kadar bütün Dünya Şampiyonalarında birinci olmayı hedeflediğini kaydetti.

Bu zamana kadar Sakarya Büyükşehir Belediyespor için mücadele ettiğini hatırlatan Elif Akyüz, "Şimdi İstanbul Büyükşehir Belediye spor'a geçtik, çünkü yeni wushu branşı açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye spor, dünyanın en büyük spor kulübü. O kulübün sporcusu olmak bizim için büyük şeref. Bizi de çok iyi ağırlıyorlar" ifadelerini kullandı.

Elif Akyüz, Sakarya Büyükşehir Belediyespor'a oranla İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un imkanlarının daha iyi olduğunu belirterek, "Kendi yaşadığım şehirde beni daha iyi ağırlıyorlar" dedi.

"İnşallah dünya şampiyonu olacağız"

14 yaşındaki Zeynep Makbule Akyüz de Ankara'dan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a geçtiği için büyük mutluluk yaşadığını vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un imkanlarının daha fazla olduğunu vurgulayan milli sporcu, "Zaten dünyanın en büyük spor kulübü. Çalışmalarımız çok güzel gidiyor. Her gün sabah okula gidiyor, saat 16.00'da geliyoruz. 17.00'de antrenmana gidip 22.00'ye kadar çalışıyoruz. Kasımda Dünya Şampiyonası var, inşallah şampiyon olacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Zeynep Makbule Akyüz, iki dünya şampiyonluğu bulunduğunu, bunu 10'a çıkarmayı istediğini belirterek, 2020'de olimpiyat şampiyonluğu hedeflediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

İstanbul Büyükşehir Belediyespor İstanbul Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir Belediyespor Sakarya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title