Haberler

Dünya Şampiyonası Ritmik Cimnastikçilerin Önünü Açacak

ALİ KORKMAZ - Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, İzmir'in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 33. Dünya Ritmik Cimnastik Şampiyonası'nın Türkiye'deki ritmik cimnastikçilerin önünü açacağını söyledi.

Çelen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ritmik cimnastiğin olimpik branşlardan biri olduğunu, uluslararası alanda daha çok artistik cimnastikte başarılı olmalarına rağmen tüm disiplinlerde madalya almak için çaba gösterdiklerini bildirdi.

İzmir'de 22-28 Eylül'de gerçekleştirilecek şampiyonanın çok önemli olduğunu kaydeden Çelen, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki ritmik cimnastikçilerin önünü açacağımız bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. Şu ana kadar 61 ülke akredite oldu, bu ülkelerin hepsi gelirse en yüksek katılımlı şampiyonayı düzenleyeceğiz. Her şey güzel gidiyor, takvimden dolayı aksayan bir şey yok. İzmir adına da önemli bir organizasyon, hem İzmirliler hem de federasyonumuz için bir cimnastik salonu inşa edildi. İzmir ili cimnastikte hem başarıda hem de performansta gerçekten iyi bir noktada. İzmir'de başarı yüzde 50'nin üzerinde."

-Milli sporcular

Çelen, Türkiye'nin dünya şampiyonasında ilk kez grup serisinde mücadele edeceğini hatırlatarak, göreve gelmelerinin ardından dünya şampiyonası için bir grup serisi oluşturduğunu söyledi. Sporcuların ilk 24'e girmelerini temenni eden Çelen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Madalya noktasında bir beklentimiz yok ama bir şeyler değişecek. 'Biz artık bu arenada varız, Türkiye artık ritmik cimnastik yapıyor' diyeceğiz. Ülkemizin kaynakları cimnastik yapmaya elverişli. Türkiye'nin 81 ilinde cimnastik yapılıyor olması da performans noktasında ritmik cimnastiği bir yere getirecek. Bu dünya şampiyonası da sporcularımızın ufkunu genişletecek ve artık dünyanın en iyilerini yanlarında gördükleri zaman şunu algılayacaklar, dünya şampiyonunun da iki gözü, iki ayağı var, onlar yaparsa biz de yaparız diyecekler. Algıları değiştirebilirsek, kendimizi başarılı sayacağız."

-İzmirliler organizasyona gelmeli

Suat Çelen, organizasyonla ilgili posterlerin şehrin çeşitli yerlerine asılacağını anımsatarak, "İzmir halkı sporu seviyor. Biz İzmir Valiliğimiz ve milli eğitimle görüşüp, İzmirlilerin organizasyona gelmeleri konusunda yardım isteyeceğiz. Böyle bir organizasyon kaçmaz. Dünya şampiyonası bir ülkeye 50 senede bir gelir. İzmirli sporseverleri de şampiyonaya davet ediyoruz" dedi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Suat Çelen Türkiye Eylül İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title