Haberler

Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye 1 Altın ve 1 Gümüş Madalya Elde Etti

Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, takımlarda 1 Altın ve 1 Gümüş madalya elde etti.

Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye, takımlarda 1 Altın ve 1 Gümüş madalya elde etti.

34 ülkede 268 sporcunun katılımı ile 6 gündür süren Ankara'da devam eden Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye takımlarda 1 Altın, 1 Gümüş madalya kazandı. Türkiye'nin 12 kız ve 12 erkekle katıldığı şampiyona dün ve bugün yapılan final karşılaşmaları ile tamamlandı.

Genç Kız Makaralı Yay Milli Takımımız bugün Rusya ile finalde karşılaştı. Sabah seansında podyuma çıkan Gizem Elmaağaçlı, Evrim Sağlam ve Nevin Akdağ'dan oluşan Makaralı Yay Genç Kız Milli Takımı, Rusya'yı 227-228 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Makaralı Yay Genç kızlar bireyselde ise bronz madalya için Evrim Sağlam Amerikalı Athena Caıopolus ile karşılaştı. Karşılaşmayı 139-140 kazanan Amerikalı Athena, bronz madalyanın sahibi oldu.

Şampiyonada son olarak Bireysel Makaralı'da Furkan Dernekli podyuma bronz madalya için çıktı. Normal seri atışları 143-143 bitince final setine geçildi. Tek atışlarda Rus sporcu Anton Bulaev ve Furkan Dernekli aynı puanı attı. Noktaya daha yakın atan Anton, karşılaşmayı kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.

Türk Milli Takımı adına dün finalde İtalya ile karşılaşan Onur Tezel, Mete Gazoz ve Oğuzhan Tezel'den oluşan Makaralı Yay Türkiye Erkek Genç Milli Takımı, İtalya ile finalde karşılaşmıştı. İtalya setlerde 6-0 üstünlük sağlayarak altın madalyanın sahibi oldu. Milliler ise gümüş madalyada kalmıştı. Bu sonuçla ilk defa Türkiye'de düzenlenen Dünya Salon Okçuluk Şampiyonası'nda Türkiye 1 Altın ve 1 Gümüş madalya elde ederken, öğleden sonra yapılacak olan büyükler final karşılaşmaları ile şampiyona tamamlanacak.

Altın madalya kazanan sporcularımız madalyalarını Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ile Spor Genel Müdürü Yardımcısı Murat Kocakaya taktı.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye İtalya Gümüş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title