Haberler

Dünya Romanlar Gününe Mehter Takımlı Konser

İkinci Dünya Savaşında Naziler tarafından soykırıma uğratılarak katledilen ve sayısı tam olarak bilinmeyen yüzbinlerce Romanın anısına tüm dünyada kabul edilen 8 Nisan Dünya Roman günü etkinlikleri kapsamında İzmit'te Romanlardan oluşan Mehteran...

İkinci Dünya Savaşında Naziler tarafından soykırıma uğratılarak katledilen ve sayısı tam olarak bilinmeyen yüzbinlerce Romanın anısına tüm dünyada kabul edilen 8 Nisan Dünya Roman günü etkinlikleri kapsamında İzmit'te Romanlardan oluşan Mehteran takımı konser verdi. Yine Romanlardan oluşan 'Buluş İlahi Gurubu' ilahiler söyledi.

İzmit Kapalı Spor Salonunda yapılan Dünya Romanlar Günü etkinliğine Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Başkanı Ali Yeşildal, Kocaeli Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Erkan Aksoy, Kocaeli Roman Derneği Başkanı Ahmet Çokyaşar ve çok sayıda Roman vatandaşlar katıldı.

FAKİR FUKARA HAYATINDAN KURTULMAK İÇİN MÜCADELE ETMEK GEREKİR

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu fakir fukara hayatı yaşamaktan kurtulmak için mücadele etmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: "Kendi kendine olan birşey yok. Mutlaka çalışmamız lazım. Hani biz sloganlaştırdık. 'Çalışınca oluyor' dedik. Hepimiz mücadele edeceğiz. Gayret edeceğiz. Olmazsa olmaz mutlaka çocuklarımızı okutacağız. Artık siz sadece neden temizlik işçisi olacaksınız. Artık meslek sahibi olacaksınız. Başkaları nasıl yapıyorsa, başaranlar nasıl başarıyorsa aynı yolu sizde izleyeceksiniz. Ama başıboşluk yok. Böyle geldi böyle gitsin değil. Daha iyi gidecek daha iyi olacak. Fakir fukara hayatı yaşamaktan kurtulmak için mücadele edeceğiz değerli arkadaşlar. Sizleri çok seviyorum çünkü içiniz neşe ve güzellik dolu. Çalışıp daha güzel bir hayat yaşacağız."

ARTIK ROMANLAR SAHİPSİZ DEĞİL

Kocaeli Marmara Roman Federasyonları Başkanı Erkan Aksoy Romanların artık sahipsiz olmadığını belirterek, "Artık Romanlara sahip çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var. Romanlar sadece müzikle değil, çeşitli mesleklerle de anılacaklardır" dedi.

Konuşmaların ardından Akçakoca Mehter Takımı gösterisi izleyenleri büyüledi. Daha sonra da sahne alan 'Buluş İlahi Gurubu' çeşitli ilahiler seslendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Karaosmanoğlu Erkan Aksoy Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title